Osman Kavala’nın avukatı Barış Yarkadaş’a konuştu: Salı günü açıklama yapacak, bizim tek bir beklentimiz var!

Osman Kavala'nın avukatı Tolga Aytöre, tv100.com yazarı Barış Yarkadaş'a yaptığı açıklamada " Kavala yarın kamuoyuna son durumlarla ilgili açıklama yapacak. Benim açıklama metni gelmeden konuya ilişkin bir şey söylemem doğru olmaz. Bizim tek bir beklentimiz var, hukukun uygulanması. Hem AYM'nin hem de AİHM'İn kararları var." dedi.

Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, iletişimci-yazar Ferhat Murat, Millet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı programına konuk oldu. Kamuoyundaki Osman Kavala ile ilgili tartışmalar programda masaya yatırıldı.

Yarkadaş, Osman Kavala'nın avukatı Tolga Aytöre ile görüşerek son durum hakkında bilgi aldı.
Aytöre'nin Yarkadaş'a yaptığı açıklamalar şu şekilde: 

"KAVALA, SALI GÜNÜ AÇIKLAMA YAPACAK"
Osman Kavala yarın kamuoyuna son durumlarla ilgili açıklama yapacak. Benim açıklama metni gelmeden konuya ilişkin bir şey söylemem doğru olmaz. Osman Kavala'nın tutukluluğu hukuki bir skandaldır. Bırakın tutukluluğunu, yargılanması bile skandaldır. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararları var, tutuksuz yargılanması için. İki karar da uygulanmıyor. AİHM kararlarına göre yargılanması bile hukuk dışıdır.

"KAVALA'NIN YARGILANMASINDA, TUTUKLANMASINDA MAKUL ŞÜPHE BİLE YOKTUR"
Osman Kavala'nın yargılanmasına ve tutuklanmasında makul şüphe bile yoktur. Bizim Anayasa Mahkemsine bir başvurumuz var. Bu başvuru AYM'de bekliyor. Biz bu yanlıştan, tutuklu yargılamadan dönüleceğine inanıyoruz.

"BİZİM TEK BİR BEKLENTİMİZ VAR"
Bizim tek bir beklentimiz var, hukukun uygulanması. Hem AYM'nin hem de AİHM'İn kararları var. AİHM'e ayrıca bir başvurumuz var. Bu kararların uygulanmaması siyasi bile, bu yanlıştan bir yerde dönülmesi gerekir. AYM'de bir an önce hak ihlali kararı vermeli ve AİHM'in kararlarını uygulaması.