Akşener'in çıkışı sonrası İmamoğlu ve Yavaş telefonda görüştü! "Birlikte hareket edebiliriz"

tv100 Ana Haber yayınında Ece Üner, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in çıkışının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş telefonda görüştüğü kulisini paylaştı. Öte yandan tv100 Ankara Haber Müdürü Bilgehan Atay Memmi İmamoğlu'nun Ankara'ya gitmek üzere yola çıktığını aktardı.

Altılı masa toplantısının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Görüş ve önerilerimiz kesin bir biçimde reddedildi. Bu aşamada 6'lı masa bir ortak akıl platformu olmaktan çıktı. Buna boyun eğmeyiz." açıklaması ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a yönelik adaylık çağrısında bulunması siyaset gündemine oturdu. 

"BİRLİKTE HAREKET EDEBİLİRİZ"
tv100 Ana Haber yayınında Ece Üner "Mansur Yavaş'ın Ekrem İmamoğlu'nu Ankara'ya davet ettiği, İmamoğlu'nun da bunun üzerine yola çıktığı 'birlikte hareket edebiliriz' kararını almış olabilecekleri yönünde bir iddia var bana gelen bilgiler arasında." diyerek kulis bilgini paylşatı.

"İMAMOĞLU, İSTANBUL'DAN ANKARA'YA HAREKET ETTİ"
tv100 Ankara Haber Müdürü Bilgehan Atay Memmi İmamoğlu "Ekrem İmamoğlu, İstanbul’dan hareket etti, Ankara’ya doğru yola çıktı. İmamoğlu, hem CHP lideri Kılıçdaroğlu hem de İYİ Parti lideri Akşener’le ayrı ayrı görüşme yapmasının beklediğini ifade edelim. 11 büyükşehir belediye başkanın Ankara’ya gelmesi bekleniyor. Dileyen başkanların CHP Genel Merkezi’nin daveti olmaksızın Ankara’ya doğru harekete geçtiklerini ifade edebiliriz." ifadelerini kullandı.