Meral Akşener’in İmamoğlu ve Yavaş kaygısı…

Seçim tarihi yaklaştıkça, Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı sorusu daha yüksek sesle sorulmaya başlandı.

Zira; herkesin “tarihi” olarak nitelediği bu seçim sürecini, her iki ittifakın cumhurbaşkanı adayları sürükleyecek ve sonuçları biraz da o adayların performansları belirleyecek.

Dolayısıyla; ‘’adayın kim olacağı’’ önemli…

Bu bağlamda, muhalefetteki bazı isimlerin “Şartlar uygun; kimi koysak kazanır” düşüncesi gerçekçi değil... Zira; elimizdeki kamuoyu araştırmaları da bizi doğruluyor.

İYİ PARTİ CEPHESİ…

Geride kalan günlerde sohbet ettiğim İYİ Partinin etkili bir ismi de muhalefetteki bu rahatlığın yanlış olduğuna dikkat çekti ve “İşi şansa bırakamayız” dedi.

İYİ Parti’nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına sıcak bakmadığı artık bir sır değil…

Ancak İYİ Parti, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkarken, herhangi bir alternatif de sunmuyor / sunamıyor. İYİ Parti’nin bu tavrı, cumhurbaşkanı adayının açıklanmasını sürekli geciktiriyor. Bu tavır, sürecin olası cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu ve dolayısıyla Altılı Masa’nın aleyhine işlemesine sebep oluyor.

Hatta öyle ki; İYİ Partili bazı kurmayların Kılıçdaroğlu aleyhine yürüttüğü sistematik kampanya yüzünden, İYİ Partili seçmenlerin yüzde 40’ının “Cumhurbaşkanlığı seçiminde kararsızım” dediği görülüyor.

Kuşkusuz ki; bu sonuç kendiliğinden ortaya çıkmadı.

Bu sonucun birinci dereceden sorumlusu Kılıçdaroğlu’na karşı çıkmasına rağmen, masaya herhangi bir alternatif de sunamayan Meral Akşener ve İYİ Partili bazı kurmaylardır…

Bu seçim kaybedilirse, işte bu tavır yüzünden kaybedilecektir.

Meral Akşener’in İmamoğlu ve Yavaş kaygısı… - Resim : 1

AKŞENER NET OLMALI

Sizin de gördüğünüz üzere, Akşener’in cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ne düşündüğü belli değil.

Önceki hafta sohbet ettiğim İYİ Parti’nin önemli ismi, “Abla, (Akşener) Mansur Bey ve Ekrem Bey konusunda da kaygılı” dedi.

‘’Neden?” diye sorunca şöyle konuştu:

“Abla, Mansur Bey’i ziyaret ettiğinde adaylık teklif etti. Bunu siz zaten tv100’de ayrıntılı anlattınız. Mansur Bey teklife yanıt vermedi. Mansur Bey, Kemal Bey’den habersiz böyle bir işe girişmek istemedi. İmamoğlu ise zaten ablanın aklında yok. Büyükelçiyle yemek krizinden bu yana İmamoğlu’nu aklından çıkardı. İmamoğlu’nun bu koltuğu taşıyamayacağını düşünüyor.”

YAVAŞ VE İMAMOĞLU İÇİN NE DÜŞÜNÜYOR?

İYİ Parti’nin etkili ismi konuşmasına şöyle devam etti:

“Ancak şunu da söyleyeyim… Diyelim ki; şartlar değişti. İmamoğlu ya da Mansur Bey aday oldu. Abla’nın kaygısı şu: Ya bu isimlerden biri aday olur ve seçimi kaybederse… Abla, işte o zaman 2024 belediye seçimlerinin de zora gireceğini ve muhalefetin büyük moral kaybedeceğini düşünüyor. O yüzden hep ‘Kazanacak aday’ vurgusu yapıyor. Abla’nın aday arayışı sürüyor. ‘Bana güvenin, iyi bir aday bulacağım’ diyor.”

ALTILI MASAYA ÇAĞRI…

İYİ Partili dostumuzu dinledikten sonra, Kars’ta çok kullanılan bir atasözü geldi aklıma: “Kapalı pazar, dostluğu bozar…”

Aylardan bu yana toplanmalarına rağmen, adayı bir türlü belirleyemeyen ve adayın ismine – cismine ilişkin somut bir konuşma yapmayan Altılı Masa’nın liderlerinin artık “kapalı pazarlığı” bırakıp ‘’açık müzakereye” geçmelerinin gerektiği yukarıdaki diyalogdan da anlaşılıyor.

Cumhuriyetin 100. yılına nasıl bir rejimle gireceğimiz; hiç kimsenin egosuna ve keyfine bırakılmayacak kadar önemli çünkü…