Bilal Erdoğan'dan Meral Akşener'e sert yanıt

Bilal Erdoğan, Meral Akşener’in İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Okçular Vakfı’na 16,5 milyon lira aktarıldığı iddiasına sert şekilde yanıt verdi. Bilal Erdoğan, "İftiralarla başka insanların oylarına talip oluyorlar. Bu çok aşağılık bir noktadır" diye konuştu.

Bilal Erdoğan'dan Meral Akşener'e sert yanıt

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve Dünya Etnospor Federasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Okçular Vakfı tarafından bu yıl 7’nci kez düzenlenecek olan Uluslararası Fetih Kupası’nın tanıtım toplantısın katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Okçular Vakfı’na 16,5 milyon lira aktarıldığı iddiasına yanıt verdi. 

 Bilal Erdoğan: Bu aşağılık bir noktadır

Okçuluk Vakfı ile ilgili Meral Akşener tarafından ortaya atılan iddialara sert sözlerle karşı çıkan Bilal Erdoğan, "Bu kadar insanları zan altında bırakmak, bu kadar iftirayla ve mesnetsiz sözlerle konuşmak kirli bir siyasettir. Bu siyasetsizliktir. Bunlar bir şey üretemedikleri için insanları kirleterek, iftiralarla başka insanların oylarına talip oluyorlar. Bu çok aşağılık bir noktadır. Bu pozisyon insana bu kadar şerefli yaratılmış insanoğluna, yakışan bir tavır kesinlikle değildir. Bunlar güzel işler ortaya koymaya çalışan insanları üzerken bir yandan da Rumeli Hisarı’ndayız. Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethetmeye çalışırken, bu işin yapılamayacağını gereksiz olduğunu, İstanbul’a fethe kalkışılmaması gerektiğini savunanlar vardı. Fatih Sultan Mehmet bir yandan düşmanla mücadele ederken bir yandan da bu içerdeki hainlerle mücadele etmişti. Mücadele buysa biz bu mücadeleyi de vermeye hazırız. Fatih’in torunları olarak bayrağı bıraktığı yerden daha ilerilere Allah’ın izni ile götüreceğiz” diye konuştu.

“İddiasını ispat etmediği sürece kendisini müfteri ilan edeceğiz”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Okçular Vakfı’na 16,5 milyon lira aktarıldığı iddiasını ispat etmekle mükellef olduğunu belirten Yıldız, “İddia edildiği gibi İstanbul Büyükşehir Belediyesinden vakfımıza aktarılan bir para söz konusu değildir. Sayın genel başkanı iddiasını ispat etmeye davet ediyorum. Bu iddiasını ispat etmediği sürece kendisini müfteri ilan edeceğimizi buradan basın önünde bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bundan sonra bugüne kadar olduğu gibi yaptıklarımızla kendimizi anlatmaya devam edeceğiz. Bu iddiayı baştan yalanladığımızı bu iddianın mesnetsiz, hukuksuz ve gerçeğe aykırı olduğunu ve genel başkanlık yapan bir şahsa asla yakıştıramadığımızı ifade etmek istiyorum. Çünkü bir genel başkanın önce elinde hukuki anlamda delilin olması gerekirken mesnetsiz ve hukuksuz bir şekilde böyle edalı bir dille vakfımıza dil uzatmasını da şiddetle kınıyoruz" dedi.