Meral Akşener'in “savaş ilanı” açıklamasına, Ekrem İmamoğlu'ndan yanıt: Elimizi tutan tutar, tutmayan kendi takdiri

Partide yaşanan istifaların ardından açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Partimize kurumsal operasyon olduğu ortaya çıktı. Şu an itibariyle bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım, buyursunlar. Ben idmanlıyım.” diye konuştu. Akşener'in açıklamalarına yanıt veren Ekrem İmamoğlu ise, "Dostlarımız oyuna geliyor, bize karşı kışkırtılıyor. Bizim elimiz hiç geri çekilmeyecek. Elimizi tutan tutar, tutmayan kendi takdiri.” dedi.

Meral Akşener'in “savaş ilanı” açıklamasına, Ekrem İmamoğlu'ndan yanıt: Elimizi tutan tutar, tutmayan kendi takdiri

Yerel seçime tek başına girme kararı alan İYİ Parti, son günlerde art arda gelen tepki istifalarıyla gündeme geliyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün Uşak’ta yaptığı açıklamada partisinde yaşanan istifalara ilişkin konuştu.

Akşener, İYİ Parti’den istifa eden İBB Meclis Grup Başkanvekili İbrahim Özkan’ın CHP ile yürüttüğü görüşmelere işaret etti, eleştirilerde bulundu.

"SAVAŞ İLANI OLARAK KABUL EDİYORUM"

Partisinin kurumsal bir saldırı altında olduğunu söyleyen Meral Akşener, “Bu, bir siyasi partinin içişlerine karışmak demektir. Şu an itibariyle bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım, buyursunlar. Ben idmanlıyım.” dedi.

 Meral Akşener’e ilk yanıt İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan geldi.

"TEKRAR EL UZATACAĞIZ"

İBB Başkanı, Kurtköy’deki temel atma töreninde konuştu.

“Dostlarımız oyuna geliyor, bize karşı kışkırtılıyor.” diyen İmamoğlu, “Bizim kervanımız çok büyük. Adı ne biliyor musunuz? İstanbul İttifakı. Kervanın gerisinde kalan dostlarımıza ne yapacağız? Tekrar el uzatacağız. Bizim elimiz hiç geri çekilmeyecek. Elimizi tutan tutar, tutmayan kendi takdiri.” şeklinde konuştu.