Merkür Retrosu nedir, ne zaman başlıyor? Merkür retrosunun burçlara etkisi nedir?

Gezegenlerin hayatımızı belirlediğine inananlar ve astrolojiye dair her şeyi merak edenler Merkür Retrosu'nun ne olduğunu araştırıyor. 'Merkür Retrosu nedir, ne zaman başlıyor?' sorularının yanı sıra 'Merkür Retrosu ne kadar sürecek?' gibi konular araştırılıyor. İşte Merkür Retrosu ne...

Merkür Retrosu nedir, ne zaman başlıyor?  Merkür retrosunun burçlara etkisi nedir?

Merkür Retrosu nedir, ne zaman başlıyor?' gibi sorular astroloji ile ilgilenen veya merak merkür retrosunun ne olduğunu merak edenler tarafından araştırılmaya başlandı. Merkür retrosu ne kadar sürecek? Merkür retrosunun hayatımızı nasıl etkileyeceği ve nelere dikkat etmemiz gerektiği araştırılmaya başlandı. Peki Merkür retrosunda,hangi günlerde dikkat etmemiz gerekiyor? Hayatımızı oldukça etkilyen merkür retrosunun anlamına değineceğiz. Merkür retrosu ne anlama geliyor? Burçlarımızı da etkileyecek olan Merkür retrosuna dair merak edilenleri sizler için derledik. Merkür retrosunun burçlara etkisi nedir?

Merkür Retrosu nedir, ne zaman başlıyor?  Merkür retrosunun burçlara etkisi nedir? - Resim : 1

Merkür Retrosu nedir, ne zaman başlıyor?

Merkür retrosu gerileme anlamına gelen olayların bütününe denir. Gerileme, bir gezegenin geriye doğru hareket etmesi yani yörüngesinin yavaşlamadı ve dünyadan bakıldığında gei gidiyor hissinin yaşandığı olaydır. 

 Merkür gerilediğinde ne olur?

Merkür veya herhangi bir gezegenin gerilemesi demek, o gezegenin astrolojik olarak dinlemeye geçtiği ve yerinde saymaya başladığı demektir.Bu nedenle de yönettiği alanlar, aktiviteler iyi çalışamaz ve bir çok alanda kargaşalar ortaya çıkar. Retro zamanları özellikle ilişkiler, ortaklıklar, imza gerektiren durumlar, estetik ve güzellikle ilgili konularda ekstra dikkatli olunması gereken zamanlardır.

Merkür Retrosu ne zaman olur?

Merkür retroları senede iki veya üç kez olabilir. Merkür iletişim gezegeni olduğu için hayatımızda önemli rol oynamaktadır. Merkür'ün yönettiği alanlar sadece iletişim değildir.

Merkür Retrosu nedir, ne zaman başlıyor?  Merkür retrosunun burçlara etkisi nedir? - Resim : 3

Merkür hangi alanları yönetir?

Merkür'ün yönettiği alanlar arasında en önemlileri; iletişim, düşünce, haberleşme, yazma, teknoloji, seyahatler, ticaret, reklam, kitap ,senaryo ve yazılı kaynaklardır. 

Tüm burçların etkileneceği olay olan Merkür gerilemesinde hayatımızda yanlış giden ve karışık olan her şeye son vermemiz yerinde olacaktır. Merkür retrosunda her şey kötüye gidiyor gibi görünür fakat bu dönem hayatımızdaki fazlalıklardan kurtulmamız için mükemmel bir dönemdir.

Merkür Retrosunda ne olur?

Merkür retrosu döneminde sık sık yanlış anlaşılmalar, iletişim kopuklukları ve aksaklıklar yaşanabilir. Ayrıca teknolojik aletlerde sorunlar yaşanabilir, bilgilerde sorun çıkabilir.

 

Merkür Retrosu nedir, ne zaman başlıyor?  Merkür retrosunun burçlara etkisi nedir? - Resim : 4

Merkür Retrosu ne zaman?

Yılın son Merkür retrosu 27 Eylül – 19 Ekim günleri arasında Terazi burcunda gerçekleşiyor. Durağan seyri 26-27 Eylül'de olacak Merkür retrosunun diğer durağan seyri ise 17 ve 19 Ekim'de gerçekleşecek. 

 Merkür Retrosunun burçlara etkisi nedir?

14 Ekim'de Akrep burcunda başlayacak olan Merkür retrosunun etkilerini yoğun bir şekilde hayatımızda hissedebiliriz. Eski insanlar ve yarım kalan konular yeniden karşımıza çıkabilir. Burcu ya da yükseleni Akrep, Boğa, Aslan ve Kova olanlar Merkür retrosundan daha fazla etkilenebilir, eskiye dönüş yaşayabilirler. Aynı zamanda bu cuma gecesi Terazi burcunda gerçekleşecek Yeni Ay etkilerini de bugün itibariyle hayatımızda hissetmeye başlayabilir, eski konularla ve eski ilişkilerle ilgili yeni gelişmeler yaşayabiliriz.

 Eski sorunlarla uğraşabiliriz!

Terazi Yeni Ayı ise en çok burcu ya da yükseleni Terazi, Koç, Yengeç ve Oğlak olanları etkileyecek. Bu hafta Salı ve Çarşamba günleri Ay, Başak burcunda ilerleyecek. Bu dönemde iş hayatımıza yoğunlaşabilir ve yarım kalan işlerimizi tamamlayabiliriz. Merkür retrosu Akrep burcunda 14 Ekim Çarşamba 04:06'da başlayacağı için bu hafta iletişimle ilgili karışıklıklar yaşayabilir ve eski sorunlarla uğraşmak zorunda kalabiliriz! Ay Başak burcundayken sarı ve yeşil renkleri enerjimizi dengeleyebilir.

Merkür Retrosu nedir, ne zaman başlıyor?  Merkür retrosunun burçlara etkisi nedir? - Resim : 6

Her türlü ilişki gündemimizde olabilir

15 ekim Perşembe ve 16 Ekim Cuma Ay Terazi burcunda ilerleyecek ve cuma saat 22:30'da gerçekleşecek Terazi Yeni Ayının etkilerini yoğun bir şekilde hayatımızda hissedeceğiz. Önemli bir bitiş ya da bitmiş bir ilişki ya da ortaklıkla ilgili yeniden başlangıç yaşayabiliriz. Her türlü ilişki gündemimizde olabilir, eski sevgili ya da eski iş ortağı ile yeniden bağlantı kurulabilir.

 Tesadüfi karşılaşmalar yaşanabilir

Tesadüfi ya da kadersel karşılaşmalar yaşanabilir, eski yarım kalan konularla ilgili hesaplaşmalar yaşanabilir. Ay Terazi burcundayken pembe ve yeşil renkleri enerjimizi arttırabilir. Bu hafta sonu ise Ay Akrep burcunda olacak ve aklımızdaki konuya yoğunlaşacağız. Çok hırslı ve tutkulu olabilir, hedefe kilitlenebiliriz. Eski duygusal konular ve eski anılar aklımıza gelebilir, eskiye özlem duyabiliriz.

Merkür Retrosu nedir, ne zaman başlıyor?  Merkür retrosunun burçlara etkisi nedir? - Resim : 7

Merkür Retrosu'nda nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

28 Eylül Salı

Bugün koşullar pek tutarlı olmayabilir. Akşam saatlerinde daha odaklı olabiliriz.

29 Eylül Çarşamba

Niyetlerimize oldukça dikkat edelim. Başarı ve sonuç elde etmek için daha kararlı ve akılcı bir tutum gerekiyor.

30 Eylül Perşembe

Yaratıcı konulara, hayal gücümüze zaman ayıralım. Bugün kendimizi anlatmak için motive olabiliriz.

1 Ekim Cuma

Dikkat çekici çalışmalar, yeni fikirler ve kendimizi göstermek isteği ile hareket edebiliriz.

2 Ekim Cumartesi

Biraz dengede kaldığımız sürece günü daha olumlu bir tempo ile tamamlayabiliriz.