Mersin, Adana, Osmaniye ve Gaziantep'e çok güzel haber! Bakan Abdulkadir Uraloğlu açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mersin, Adana, Osmaniye ve Gaziantep arasında devam eden yüksek hızlı tren çalışmalarına ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Uraloğlu, "Projemizin tamamlanmasıyla Mersin, Adana, Osmaniye ve Gaziantep arası mevcutta 361 kilometre olan mesafeyi yük için yüksek standartta ve yolcu treni için mevcut standartta 200 kilometre hıza uygun olarak yeniden inşa ediyoruz" dedi.

Mersin, Adana, Osmaniye ve Gaziantep'e çok güzel haber! Bakan Abdulkadir Uraloğlu açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir UraloğluMersin, Adana, Osmaniye ve Gaziantep bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın merakla beklediği yüksek hızlı tren projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

"YHT'YE UYUMLU HALE GETİRECEĞİZ"

Bakan Uraloğlu, "312,5 kilometre uzunluğundaki Mersin, Adana, Gaziantep arasındaki hattını yüksek hızlı trene uyumlu hale getirerek ve ilave hat yapımlarını tamamlayarak hem yolcu hem de yük taşımacılığına elverişli bir hızlı tren hattını hizmete alacağız." dedi. 

Mersin-Adana-Gaziantep Hızlı Tren Projesi incelemeleri sırasında açıklamada bulunan Bakan Uraloğlu, sözlerine şöyle devam etti:  

"Yapım çalışmalarında sona yaklaştığımız Çukurova Havalimanı'na inşa edeceğimiz 10 kilometrelik hat ile havalimanına erişimi sağlamış olacağız.

Projemizin tamamlanmasıyla Mersin, Adana, Osmaniye ve Gaziantep arası mevcutta 361 kilometre olan mesafeyi yük için yüksek standartta ve yolcu treni için mevcut standartta 200 kilometre hıza uygun olarak yeniden inşa ediyoruz.

SEYAHAT SÜRESİ 2 SAAT 15 DAKİKAYA DÜŞECEK 

Yeni durumda yolu 312,5 kilometreye ve 6 saat 23 dakika olan seyahat seyahat süresini ise 2 saat 15 dakikaya indireceğiz. Bu hatta yılda 6,4 milyon yolcu ve 100 milyon ton yük taşımayı hedefliyoruz. Hattımız kapsamında 2 gar ve 19 istasyon ile 86 karayolu üst geçidi, 32 demiryolu köprüsü ve 12 adet tünel inşa edeceğiz."