Meteoroloji Doğu Anadolu Bölgesi için önemli uyarı! Tehlike çok büyük... Kuzey ve doğu kesimleri için risk var

Meteoroloji Doğu Anadolu Bölgesi için önemli bir uyarı geldi. Tehlike çok büyük. Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yer alan yüksek kar örtüsüne sahip dik yamaçlar için çığ uyarısı verildi.

Meteoroloji Doğu Anadolu Bölgesi için önemli uyarı! Tehlike çok büyük... Kuzey ve doğu kesimleri için risk var

Meteoroloji Doğu Anadolu Bölgesi'nin  kuzey ve doğusunun yüksek kar örtüsüne sahip dik ve eğimli yamaçları için önemli uyarı geldi. Ülke genelinde ısınan havalarla beraber eriyen karların oluşturduğu çığ riskine karşı vatandaşlarımız önemle uyarıldı.

ÇIĞ TEHLİKESİNE KARŞI UYARI GELDİ

Meteoroloji Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yüksek kar örtüsüne sahip dik ve eğimli yamaçlarında yüksek sıcaklıkların devam etmesiyle birlikte çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunduğunu açıkladı. Yetkililerin ve vatandaşların bu konuda daha dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği dile getirilerek, “Çığ genellikle çok hızlı gelişir ve hareket eder. Bu nedenle, çığın oluşması fark edildikten sonra mümkün olduğunca hızlı ve soğukkanlı olunmalıdır.

Çığ olduktan sonra, en kısa zamanda ilgili kişi ve kuruluşlara haber verilmelidir. Ancak, afet olduktan sonra ilgili kişilere ulaşılamıyor ise aşağıda verilen telefonlara haber verilmesi, size en kısa zamanda yardımın ulaşmasını sağlayacaktır.” denildi.