Meteoroloji tarih verdi! Sıcaklıklar bir anda düşecek! Sağanak ve kar etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yeni hava durumu tahmin raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre; hava sıcaklıkları düşecek. Öte yandan perşembe günü hava sıcaklıklarında değişim olacak. İşte detaylar...

Meteoroloji tarih verdi! Sıcaklıklar bir anda düşecek! Sağanak ve kar etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava raporunu yayımladı. Yeni rapora göre yurt genelinde etkili olan güneşli hava yarından itibaren yerini sağanak ve karlı bir havaya bırakacak.

5 günlük rapora göre, sıcaklıkların hissedilir bir şekilde düşeceği belirtildi.

Öğle saatlerinden itibaren İzmir, Muğla, Aydın, Antalya, Çanakkake il geneli ve Balıkesir'in batısının aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren İzmir'in batısı ve Aydın'ın kıyı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis görülmesi bekleniyor.

KAR GELİYOR

Yarından itibaren hava sıcaklıkları azalmaya başlayacak. Balkanlar üzerinden gelecek olan yağışlı sistemin etkisiyle sıcaklıkların hafta sonunda kuzey, iç ve batı kesimlerde 6 ila 15 derece azalarak, mevsim normalleri civarına ve yer yer altına inmesi bekleniyor.

Karadeniz üzerinden pazar günü gelecek sistemin ve kuvvetli poyrazın etkisiyle de Marmara ve Batı Karadeniz başta olmak üzere, kuzey ve iç bölgelerin tamamı kar yağışının etkisine girecek.