Meteoroloji uyardı: Valiliklerden açıklama geldi! Okulların tatil edildiği iller belli oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden bazı illere kritik kar uyarısı geldi. Yılın ilk kar yağışlarının görülmesiyle birlikte okul tatili haberleri de peş peşe geldi. İşte 20 Kasım Pazartesi günü okulların tatil edildiği iller...

Meteoroloji uyardı: Valiliklerden açıklama geldi! Okulların tatil edildiği iller belli oldu

Meteoroloji, AFAD ve AKOM'un uyarıları sonrası soğuk hava bugün tüm yurdu etkisi altına aldı. Gün boyunca etkili olan sağanak yağışlar İstanbul, Bolu, Düzce gibi illerde sele neden oldu. Bazı illerde yılın ilk kar yağışları görülürken Meteoroloji'den bir uyarı daha geldi. Sağanak, kar, fırtına ve selin yarın da etkili olması beklenirken 33 il için de turuncu ve sarı kodlu uyarı verildi.

ŞİLE'DE OKULA ARA VERİLDİ

İstanbul'dun Şile ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitim-öğretime yarın için ara verildi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, İstanbul'daki olumsuz hava koşulları nedeniyle, 20 Kasım Pazartesi günü Şile ilçesinde ilk ve orta dereceli okullar tatil ilan edildi. İlçedeki kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli veya kronik hastalığı bulunan personel de yarın idari izinli kabul edilecek.

BOLU VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Bolu’da sabah saatlerinden itibaren kent merkezinde ve yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı aralıksız olara sürdü. Bolu Valiliği olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Kamuda çalışan hamile ve engelli personel idari izinli sayılacak. Bolu Valiliği'den gelen açıklamada, “İlimiz genelinde yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü ilimiz genelinde tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime 1 (bir) gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de 20 Kasım 2023 tarihinde 1 (bir) gün idari izinli sayılacaktır” ifadelerine yer verildi.

ZONGULDAK'TA OKULLAR TATİL

Zonguldak Valiliği tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, “Zonguldak il genelinde olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelde 20 Kasım 2023 tarihinde bir gün idari izinli sayılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”