Meteoroloji’den iki il için sarı kodlu uyarı! Sağanak ve gök gürültülü sağanak geliyor: Sel, heyelan, su baskını ve yıldırıma dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Rize ve Artvin için sarı kodlu yağış uyarısı yaptı. Bu illerde, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenirken vatandaşların sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi.

Meteoroloji’den iki il için sarı kodlu uyarı! Sağanak ve gök gürültülü sağanak geliyor: Sel, heyelan, su baskını ve yıldırıma dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Rize ve Artvin için sarı kodlu yağış uyarısı yapıldı. Yapılan uyarıda yağışların bu gece saatlerinden itibaren başlayacağı ve yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli olacağı belirtildi.

Söz konusu uyarıda şu ifadeler yer aldı:

“Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren doğu ilçeleri başta olmak üzere Rize çevreleri ile Artvin’in kuzeyinde yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

SARI KODLU YAĞIŞ UYARISININ ANLAMI NEDİR?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.