Meteoroloji il il uyardı!.. Yola çıkacaklar dikkat!.. Yoğun kar, buzlanma, fırtına..!

Meteorolojiden alınan son verilere göre, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Sakarya, Bilecik, Sivas ve Ardahan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği bekleniyor.

Meteoroloji il il uyardı!.. Yola çıkacaklar dikkat!.. Yoğun kar, buzlanma, fırtına..!

Yağışların; Rize, Artvin, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması tahmin ediliyor. Buna göre olası olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji il il uyardı!.. Yola çıkacaklar dikkat!.. Yoğun kar, buzlanma, fırtına..! - Resim : 1

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Meteoroloji il il uyardı!.. Yola çıkacaklar dikkat!.. Yoğun kar, buzlanma, fırtına..! - Resim : 2

Sıcaklıkları yurt genelinde 2 ila 4 derece azalacağı, kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin yer yer altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji il il uyardı!.. Yola çıkacaklar dikkat!.. Yoğun kar, buzlanma, fırtına..! - Resim : 3

Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri ile Malatya, Elazığ, Adıyaman çevreleri ve Muğla’nın iç kesimlerinde kuvvetli ve tam fırtına (70-100 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Buna göre olası ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, yerde kar örtüsünün olduğu yüksek kesimlerde kar savrulmasından dolayı görüş mesafesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji il il uyardı!.. Yola çıkacaklar dikkat!.. Yoğun kar, buzlanma, fırtına..! - Resim : 4