Meteoroloji il il uyardı!.. Yola çıkacaklar dikkat!.. Kuvvetli sağanak, kar, fırtına..!

Meteorolojiden alınan son verilere göre, Kırklareli, Edirne Iğdır, Ağrı ve Van illeri dışında tüm yurdun yağışlı geçeceği bekleniyor...

Meteoroloji il il uyardı!.. Yola çıkacaklar dikkat!.. Kuvvetli sağanak, kar, fırtına..!

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege, Akdeniz ve Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Doğu Anadolu’da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz, Antalya’nın doğu ilçeleri ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Elazığ, Bingöl, Muş ve Diyarbakır çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Buna göre olası ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji il il uyardı!.. Yola çıkacaklar dikkat!.. Kuvvetli sağanak, kar, fırtına..! - Resim : 1

Sıcaklıkların Marmara ve Batı Karadeniz'de 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.

Meteoroloji il il uyardı!.. Yola çıkacaklar dikkat!.. Kuvvetli sağanak, kar, fırtına..! - Resim : 2

Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, akşam saatlerine kadar Batı ve Orta Akdeniz’de güneyli yönlerden , yarın(Cuma)sabah saatlerinden itibaren Akdeniz ve İç Anadolu'nun Toroslar kesiminde kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (40-80 km/sa) esmesi tahmin ediliyor. Buna göre olası gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji il il uyardı!.. Yola çıkacaklar dikkat!.. Kuvvetli sağanak, kar, fırtına..! - Resim : 3

Meteoroloji il il uyardı!.. Yola çıkacaklar dikkat!.. Kuvvetli sağanak, kar, fırtına..! - Resim : 4