Meteoroloji saat verdi!.. Bu bölgelerde oturanlar dikkat!.. Çamur yağacak!

Meteorolojiden alınan son verilere göre Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu bölge genelinde toz taşınımı hadisesi beklendiğinden yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış bekleniyor. Pazartesi günü Marmara Bölgesi'ne başta İstanbul olmak üzere yeni bir yağışlı hava dalgasının gelmesi bekleniyor.

Meteoroloji saat verdi!.. Bu bölgelerde oturanlar dikkat!.. Çamur yağacak!

İstanbul'da bugün etkili olan yağışlar en geç sabah saatlerinde sona erecek. Pazartesi günü Marmara Bölgesi'ne başta İstanbul olmak üzere yeni bir yağışlı hava dalgasının gelmesi bekleniyor.

Meteorolojiden yapılan bilgilendirmede, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Düzce, Zonguldak, Samsun, Gümüşhane, Bayburt, Antalya, Hakkari, Van, Bitlis ve Muş çevrelerinin yağışlı geçeceği bekleniyor.

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyı kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması tahmin ediliyor.

Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu bölge genelinde toz taşınımı hadisesi bekleniyor. Güney kesimlerinde görülecek toz taşınımı hadisesinin, akşama kadar Doğu Akdeniz kıyı kesimlerinde (Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye), akşam saatlerinden Cumartesi(07.03.2020) öğle saatlerine kadar Güneydoğu Anadolu bölge genelinde etkili olması beklendiğinden başta yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış, hava kalitesi ve görüş mesafesinde azalma ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Sıcaklıklar yağış alan yerlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde zaman zaman kuvvetli olarak eseceği bekleniyor.