Meteorolojiden uyarı gelmişti, Marmara Denizi'nde etkili oldu. Tekirdağ kıyıları kızıla boyandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Denizi'nde meydana gelmesi beklenen lodos hakkında vatandaşları uyarmıştı. Tekirdağ kıyılarında etkili olan lodosun ardından kıyılara gelen kızıl yosunlar, bölgeyi kızıla boyadı.

Meteorolojiden uyarı gelmişti, Marmara Denizi'nde etkili oldu. Tekirdağ kıyıları kızıla boyandı

Marmara Denizi'nde etkili olması beklenen lodos, Tekirdağ kıyılarında görüldü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar yapılmıştı. Tekirdağ'da meydana gelen lodosun ardından kıyılarda kızıll yosunlar görülmeye başlandı.

Meteorolojiden uyarı gelmişti, Marmara Denizi'nde etkili oldu. Tekirdağ kıyıları kızıla boyandı - Resim : 1

KIYILAR KIZIL TONLARA BÜRÜNDÜ

Lodos fırtınası ile birlikte uluslararası yük taşımacılığı yapan büyük konteyner gemileri ve feribotlar Tekirdağ açıklarına demirleyerek fırtınanın geçmesini bekledi. Lodos ile birlikte Tekirdağ kıyılarına kızıl yosunlar gelirken, kıyılar kızıl tonlara büründü. Süleymanpaşa Belediyesi temizlik personelince kızıl yosunları biriktiği alanda temizlik çalışması başlatıldı.

Meteorolojiden uyarı gelmişti, Marmara Denizi'nde etkili oldu. Tekirdağ kıyıları kızıla boyandı - Resim : 2

"KORKULACAK BİR ŞEY YOK"

Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 2 gündür esen lodos ile beraber, açıkta ve denizin dibinde bulunan kızıl yosunlar kıyılara vurdu. Bu durum mevsimseldir ve dönem dönem kıyılarda oluşur. Korkulacak bir şey yok. Vatandaşlarımız rahat rahat taze balık tüketebilir" dedi.

Meteorolojiden uyarı gelmişti, Marmara Denizi'nde etkili oldu. Tekirdağ kıyıları kızıla boyandı - Resim : 3