Bankada parası olanlar dikkat! Son 9 gün...

Koronavirüs salgını sürecinde Merkez Bankası tarafından açıklanan faiz kararlarının yanında alınan stopaj indirimi vadeli mevduatın cazibesini artırıyor. Ancak vergi indiriminin süresi 31 Mayıs'ta sona eriyor. Bu tarihe kadar açılan hesaplarda indirim uygulanacak. İşte detaylar...

Bankada parası olanlar dikkat! Son 9 gün...

Koronavirüs salgını sürecinde yatırımının değerini korumak isteyen vatandaşlar en yüksek getirili yatırım araçlarını araştırıyor. Merkez Bankasının açıkladığı faiz kararları bankaların da faiz oranlarını birebir etkiliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla alınan vadeli mevduat hesaplarında stopaj indirimi uygulamasının süresi bu ayın sonunda sona erecek. 

Son dönemde bir çok yatırım aracında iniş çıkışlı grafikleri görmek mümkün. Riski sevmeyen yatırımcılar ay sonuna kadar yüzde 19.5 kazançla yatırımlarını yapabilir. İşte detaylar...

TL vadeli mevduat, yıllık yüzde 19.50’ye ulaşan faiz getirisi ve stopaj avantajıyla ilgi görüyor. 30 Eylül 2020’de Cumhurbaşkanı kararıyla faiz getirisinden alınan stopaj düşürülmüştü.

Buna göre; 1 günden 6 aya kadar olan vadelerde stopaj yüzde 15 yerine yüzde 5, 6 ay ile 1 yıla kadar olan vadelerde yüzde 12 yerine yüzde 3 ve 1 yıldan uzun vadelerde de yüzde 10 yerine sıfır (0) olarak uygulanıyor.

İndirimler ek bir süre uzatımı olmazsa 31 Mayıs’a kadar geçerli. Bu tarihe kadar açılan hesaplarda indirim uygulanacak.