Mevlüt Çavuşoğlu’na büyük bir onur daha! Çavuşoğlu’na Yıldızlı Liyakat Nişanı takdim edildi! Göktan Taşkın: Çabalarının unutulmaması gerekiyor

TBMM Temsilcisi, NATO Parlamenterler Asamblesi Türk Delegasyonu Başkanı, Türkiye Cumhuriyeti eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novk tarafından Macaristan Liyakat Nişanı madalyası takdim edildi. tv100 sunucusu Gökhan Taşkın, Çavuşoğlu’nun çabalarının unutulmaması gerektiğini belirterek, Çavuşoğlu’nun dış çevrelerde efsane olarak adlandırıldığının altını çizdi.

Eski -Dışişleri Bakanı ve NATO Türk Delegasyonu Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu'na Türkiye-Macaristan ilişkilerine sağladığı katkılardan dolayı yıldızlı liyakat nişanı verildi.

Törende, Mevlüt Çavuşoğlu'nun bölgesel çatışmaların barışçıl çözümü için yaptığı çalışmalar ve Türkiye ile Macaristan arasındaki iş birliğinin geliştirilmesine olan katkıları vurgulandı.

Uluslararası alanda daha önce Japonya’dan ‘Yükselen Güneş Nişanı ve Büyük Kordonu’, Azerbaycan’dan ‘Dostluk Nişanı’, Ukrayna’dan ‘Liyakat Nişanı’, Gine Bissau’dan ‘Devlet Nişanı’, Pakistan’dan da ‘Hilal-E Pakistan Nişanı’ alan Mevlüt Çavuşoğlu’na Türkiye-Macaristan ilişkilerinin geliştirilmesine sağladığı katkılar ve bölgesel çatışmaların barışçı çözümü için yürüttüğü üstün çalışmalardan dolayı Macaristan tarafından Macaristan Devleti’nin yıldızlı liyakat nişanı verildi.

Eski Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Macar Devleti’nin ‘Yıldızlı Liyakat Nişanı’ ile onurlandırılmaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

GÖKHAN TAŞKIN: ÇABALARININ UNUTULMAMASI GEREKİYOR

Gündemin önemli haberlerini ekrana taşıyan tv100'de yayınlanan Gece Haberleri'nde Gökhan Taşkın, Çavuşoğlu’nun çabalarının unutulmaması gerektiğini belirterek, Çavuşoğlu’nun dış çevrelerde efsane olarak adlandırıldığının altını çizdi.

“UNUTMAMIZ GEREKEN İSİMLERDEN BİRİ”

Eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınması noktasında da pek çok çalışmalar yaptığın belirten Taşkın, “Bu noktada unutmamamız gereken isimlerden biri. Sekiz buçuk yıl boyunca Dışişleri Bakanlığı görevi yapan, şu an Antalya Milletvekili… NATO Parlamenter Asamblesi’nde Türk Delegasyonu Başkanı olan Mevlüt Çavuşoğlu... Çavuşoğlu’nun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınması noktasında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin lehindeki menfaatinde pek çok çalışma var. Türkiye, KKTC’ye adım attığında Doğu Akdeniz’de nasıl bir güç elde ediyoruz malum işte. Doğu Akdeniz planımız, Mavi Vatan ülkümüz, bu noktada eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yaptıklarını, çabalarını unutmak mümkün değil” dedi.