MGM'den 7 şehir için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağışlar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’den 7 şehir için sarı kodlu uyarı geldi. Yağışların Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Siirt ve Rize çevreleriyle Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli olmasının beklendiği kaydedildi.

MGM'den 7 şehir için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağışlar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 4 Ekim hava durumu raporunu paylaştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu, Ordu, Batman, Siirt ve Mardin çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Rize ve Siirt çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

MGM'den 7 şehir için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağışlar geliyor - Resim : 1

Önemli bir değişiklik olmayacağı, doğu kesimlerde mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Genellikle kuzey ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Sarı kodla uyarı yapılan iller ise: Ağrı, Bitlis, Hakkari, Mardin, Siirt, Van ve Şırnak.

MGM'den 7 şehir için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağışlar geliyor - Resim : 2

MGM'den 7 şehir için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağışlar geliyor - Resim : 3

MGM'den 7 şehir için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağışlar geliyor - Resim : 4