MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den sığınmacı açıklaması: Hazmetme kapasitemiz dolmuştur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında, "Yeni sığınmacı dalgası ülkemizin kaldıramayacağı ilave bir yüktür. Hazmetme kapasitemiz dolmuştur" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den sığınmacı açıklaması: Hazmetme kapasitemiz dolmuştur

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

Türkiye bir yandan sınır ötesinde bir yandan da sınır içinde milli bir direniş halindedir.

Biz nerede susup nerede konuşacağımızı bilecek, bununla yetinmeyip, gür bir sedayla beyan edecek akıl sahibiyiz. Tehlikeler kapımıza dayandığında seyredecek kadar aciz, basiretsiz değiliz. Boş lafa karnımız toktur. Vatan ve millet uğruna göstereceğimiz fedakarlıklar pek çoktur. Aklını kullanmayan kişi veya toplumların geçmiş ile gelecek arasında bağ kuramayacağına kuvveden de fiile geçemeyeceğine inanırız. Siyaset bir akıl işidir. Karambole teslim olmuş toplumlar şarampole devrilmeye mecburdur. Aklın geniş imkanlarına kapalı duran milletlerin herhangi bir geleceği olamayacaktır.

Türkiye'nin içine çekmek istenen anafora müdahale etmek başlıca vazifemizdir. Karanlık emellerin yıkılması ortak emelle mümkündür. Her vicdan sahibi insanımız ağır sorunlarla muhatap olduğumuzu teyit edecektir. Hiçbir sorun, altında ezilecek kadar telafisiz değildir. 

Ortak akıl çağrısı

Siyaset bir akıl işidir devlet yönetimi ise adalet ve ahlak üzerine bina edilmelidir. Karambole temsil olmuş toplumlar şarampole devrilmeye mahkûmdur. 

Kişi akıl ile yükselir bilgi ile büyür bu ikisi ile itibar görür. Bütün bu hürmet itibar içindir. Akılsız kişi bir avuç balçık gibidir. Türkiye’nin içine çekilmek istendiği anafora aklın nuru, aklın şuuru ile müdahale etmek başlıca görevimizdir. Kararmış emellerin yıkılması en başta ortak akıl ile mümkündür.

14 Şubat günü Van’da teröristler HDP’li iş birlikçi milletvekillerinin araçlarına binip propagandaya cesaret etseler de güvenlik görevlerimiz bunlara haddini bildirmektedir. Türk devleti hainlerin ensesindedir.

ABD Suriye Irak’ta ne arıyor? Rusya çiçek böcek mi topluyor?

Mustafa Akıncı’nın ifadesi Akdeniz’deki karanlık planların göstergesi değil midir? Milli bir duruşla taşın altına gövdemizi koymayalım mı? Küresel fitnenin tekerine çomak sokmayalım mı? Olan olmuş geçen geçmiş diyerek başımızı kuma mı gömelim?

"Esad gitmeden koltuğundan indirilmeden barış istikrar mumla aranacaktır"

Mazlumlar tükenirken katiller tetiktedir. Berlin, Moskova, Abudabi, Riyad oyun içinde oyun olmuşlar ama parklarda oyun oynaması gereken çocuklar şu kış vaktinde soğuktan tir tir titrerken yiyecek bir lokma ekmekten mahrum kalmışlardır. Türkiye yeterince insani sorumluluğunu yerine getirmiştir. Yeni sığınmacı dalgası ülkemizin kaldıramayacağı ilave bir yüktür. Hazmetme kapasitemiz dolmuştur. Esad akıl ve vicdan tutulması yaşayarak dünyanın gözü önünde kendi halkının kanını akıtmaktadır. Halen Esad ile görüşülsün diyen sorumsuz siyasetçilerin bu tabloyu görmemesi ise kabul edilemez. Bu siyaset körlüğün nasıl telif edilecektir? Kılıçdaroğlu keçeyi suya atmış çıkan yerini taşlıyor. Altını çizerek ifade ediyorum ki, Esad gitmeden koltuğundan indirilmeden barış istikrar mumla aranacaktır. 

"Esad direk Rusya da endirekt şekilde Türkiye'nin karşısında"

Anaların ağıtları bitmeyecek. Umutlar yeşermeyecektir. Gözlem noktalarımız taciz ve tahrik kıskacındadır. Esad direk Rusya da endirekt şekilde Türkiye'nin karşısında mevzilenmiştir. Hani Soçi mutabakatı? Rejim unsurlarının gözlem noktalarının gerisine bu ay sonuna kadar çekilmesi barış ortamı için mecburiyettir. Türkiye'nin şakası yoktur. Yeni şehit haberleri Esad'a pahalıya mal olur. Türk heyetinin Moskova'daki görüşmeleri makul bir hamle. Rejim unsurlarının geri çekilmesi kendi hayırlarına. 

Azdan az, çoktan çok gider ama gidenlerin hepsi Esad rejiminden olacaktır.

Kılıçdaroğlu'na sert sözler

Biz İdlib'deysek bu Anadolu'nun savunulması içindir. Sayın Kılıçdaroğlu söyler misin, İdlib'de sıkışanlar kimlerdir. Esad'ın propagandasına alet olmaktan hiç mi vicdan azabı duymuyorsun? Nüfus kütüğünü Suriye Arap kütüğüne mi aldırdın? İdlib'de sıkışan yok ama sıkıştırılmak istenen ülkenin Türkiye olduğu nettir. Sen hangi işbirlikçinin fermanını okuyorsun? CHP'nin başındaki utanç vesikası Türk ve Türkiye düşmanlarının kadrosuna geçmiştir. 

"Kimse bize maval okumasın"

Rusya Federasyonu kriz siyasetini sınırlarımızda icra etmektedir. Herkese başka konuşan Rusya'yı hiçbir makyaj gizleyemez. İran desen Esad'ı Türkiye'ye kışkırtmayı iş edinmiştir. Rusya Devlet Başkanı Esad'ın yüzüne sıçrayan kanı süratle temizleyip aklanmalıdır. Kimse bize maval okumasın biz Rusya'yı 93 Harbi'nden biliriz. Biz Rusya'yı Yalta Konferansı'ndan biliriz. Biz Boğazlar üzerindeki emellerinden tanırız. Demiyoruz ki düşman olalım. Dostu da biliriz, düşmanı da biliriz. Astana ve Soçi'ye destek veren biziz. İstediğimiz karşılıklı hak ve çıkarlara saygıdır.

"Kremlin iyi bilmelidir ki..."

Bizim bu duruşumuzdan Rusya Dışişleri Bakanlığı rahatsızlığını resmen duyurmuştur. Varsın olsun, el ile gelen düğün bayram. İdlib'de şehitlerimizi nereye koyacağız? Tacizlere tepki göstermeyecek miyiz? Zulme ortak mı olalım? Putin söylesin, elinde reçete varsa ona göre mi davranalım? ABD ve Rusya'nın yergisi değil, övgüsünü alsaydık kime ne anlatacaktık? Mazlumlara nasıl bakacaktık? Kremlin iyi bilmelidir ki, biz şehidi siyasi istismara tahvil edecek kadar alçalmayız. Vakti saati geldiğinde, biz bu hesabı faillerinden mutlaka sorarız.

Açıklamalarını aynen kendilerine iade ederek, yeni açıklamalarını merakla bekleriz.

Yeni darbe iddiası

Darbeyi aklından geçiren varsa, millete silah çekmeyi düşünen bulunuyorsa, biliniz ki 82 milyonun kanını dökmeden bu şerefsiz tertip ve teşebbüsünde muvaffak olamayacaktır.

Yeni bir darbe ihtimalini bile dillendirmek bu ülkeye ihanettir. Darbe demek karanlık demektir.