MHP lideri Bahçeli: Liglerdeki maçların süresiz olarak ertelenme kararının gözden geçirilmesini ümit ediyorum

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu kararı ile tüm liglerdeki maçların süresiz olarak ertelenme kararıyla birlikte, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği'nin, hakemlerin maçlara çıkmama çağrısının tekrar gözden geçirilmesini, Türk sporunun birkaç provokatöre teslim olmamasını yürekten ümit ediyorum” dedi.

MHP lideri Bahçeli: Liglerdeki maçların süresiz olarak ertelenme kararının gözden geçirilmesini ümit ediyorum

Trendyol Süper Lig'in 15.haftasında oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından istenmen olaylar yaşandı. MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca saha içine girerek hakem Halil Umut Meler’e saldırdı. Aldığı darbeler sonucu yere düşen Halil Umut Meler'e iki kişi de yerdeyken tekmeler attı. Yaşananların ardından hakem Halil Umut Meler hastanede tedavi altına alındı. Ligler yaşanan olaylar nedeniyle ertelendi. 

Faruk Koca ve beraberindeki 2 kişi ise tutuklandı, 3 kişi ise adli kontrol şartıya serbest bırakıldı.  Tüm bu yaşananlara ilişkin olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli açıklama yaptı.

MHP lideri Bahçeli: Liglerdeki maçların süresiz olarak ertelenme kararının gözden geçirilmesini ümit ediyorum - Resim : 1

"ŞİDDET SAHNELERİ MİLLETİMİZİ DERİNDEN YARALAMIŞ, TÜRK SPORUNA GÖLGE DÜŞÜRMÜŞTÜR"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yaşanan olayların huzur ve güvenliği sarstığını ifade ederek," Süper Lig’in 15.haftasında oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor futbol müsabakasının bitiminde sahaya hışım ve hınçla giren MKE Ankaragücü Kulüp Başkanı’nın görevli hakeme yumruklu saldırısı ve müteakiben meydana gelen ilave şiddet sahneleri milletimizi derinden yaralamış, Türk sporuna gölge düşürmüştür. Bahanesi ne olursa olsun asla tasvip edilmeyecek ilkel görüntüler aynı zamanda toplumsal huzur ve güvenliğimizi de sarsmıştır" dedi. 

"HALİL UMUT MELER’E YAPILAN ŞEDİT SALDIRIYI KINIYORUM"

Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı kınayan Bahçeli, "Söz konusu müsabakanın hakemi Sayın Halil Umut Meler’e yapılan şedit saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, saldırganların ve dün akşamki ortama çanak tutan provokatörlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını temenni ediyorum. Türk futbol hayatının şikeyle, şiddetle, sinir nöbeti geçiren ve illegal fonlara adı karışan kuşkulu isimlerle anılması esef ve endişe verici bir tabloyu ortaya çıkarmıştır" ifadelerini kullandı. 

MHP lideri Bahçeli: Liglerdeki maçların süresiz olarak ertelenme kararının gözden geçirilmesini ümit ediyorum - Resim : 2

Bahçeli sözlerine şöyle devam etti:

"Ahlaklı insan, sorumluluk düzeyi yüksek insan demektir. Sporun ahlak, barış ve kardeşlik doğasına muhalif faillerin ve sancılı gelişmelerin sürekli mesafe alması, bununla mündemiç sosyal bir içerik kazanması Türkiye’yi zora sokacaktır. Buna karşı verilecek mücadele de haklı ve meşru bir mücadeledir, milli birlik ve dayanışma ruhumuza hiç kimse, hiçbir surette kast edemeyecektir."

"TÜRK SPORUNUN BİRKAÇ PROVOKATÖRE TESLİM OLMAMASINI YÜREKTEN ÜMİT EDİYORUM"

TFF'nin maçların ertelenmesi hakem ve gözlemcilerin ise maça çıkmaması kararını değerlendiren Bahçeli,  şunları kaydetti:

"Şu anda akli selime, itidale, sükûnete, sağduyuya ve sorumluluk anlayışıyla hareket etmeye çok ciddi ihtiyaç vardır. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu kararı ile tüm liglerdeki maçların süresiz olarak ertelenme kararıyla birlikte, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği'nin, hakemlerin maçlara çıkmama çağrısının tekrar gözden geçirilmesini, Türk sporunun birkaç provokatöre teslim olmamasını yürekten ümit ediyorum."

MHP lideri Bahçeli: Liglerdeki maçların süresiz olarak ertelenme kararının gözden geçirilmesini ümit ediyorum - Resim : 3

"GÜN BİR OLMA GÜNÜ, KARDEŞ OLMA GÜNÜ, HOŞGÖRÜ GÜNÜDÜR"

Bahçeli, yaşanan krizi fırsata çevirmenin mümkün olduğunu ifade ederek, "Yaşanan bu krizi Türk sporu/futbolu için bir fırsata çevirmek mümkündür. Kaynaşıp kucaklaşarak, sevgi ve saygı içerisinde, dostluk ve centilmenlik etrafında kenetlenerek sahaları tribünlerle birlikte şölen ortamına, bayram ve bahar havasına dönüştürmek hedefimiz ve haysiyet görevimizdir. Sorunlardan kaçarak çözüm bulamayız, sürgülü kapıları, kilitli gönülleri açamayız. Gün bir olma günü, kardeş olma günü, hoşgörü günüdür" ifadelerini kullandı.