MHP'li vekilden 'kadınlar da askerlik yapabilsin' teklifi

MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, dünyada birçok ordunun kadınları da istihdam ettiğini ifade ederek, yeni çıkan askerlik kanununda düzenleme yapılmasını teklif etti.

Vahapoğlu, yasaya bir esneklik getirilip, talep dahilinde kadınların da er, astsubay, yedek astsubay ya da yedek subay olarak askerlik yapabileceği hükmü konulabileceğini ifade etti.

 MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu şunları söyledi:

'İstiklal Harbi’mizin kazanılması dâhil olmak üzere, kadının sistemin dışında tutulduğu hiçbir çalışmada mükemmelliğe ulaşılamamıştır. Şu anda dünyada birçok ordu, kadını istihdam etmektedir er olarak, rütbeli olarak . Buraya bir esneklik getirilerek, talep hâlinde bayanların da er, astsubay, yedek astsubay ya da yedek subay olarak askerlik yapabileceği hükmü konulabilir diye düşünüyorum. Tartışılmasını da talep ediyorum. Milli Savunma Bakanlığının sayın yetkilileri; eğer reform yapacaksak, eğer reformdan söz edeceksek buraya ‘bayan’ı eklememiz lazım. Türk kadınına güvenelim. İstiklal Harbi’nde kadınlarımız cepheye gitmeye başladıktan sonra başarı kesinleşmiştir. Gitmek isteyen kadını askere alalım.'