Milletler Ligi’nden sonra Avrupa Şampiyonu

Filenin Sultanları yeni bir başarıya daha imza attı. Üst üste iki defa şampiyon oldu. İlki Milletler Ligi şampiyonluğu ve ardından da Avrupa şampiyonu oldular. Kadın voleybolda birinci sıradayız.

2023 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda Filenin Sultanları zirvede. Voleybolda yılların emeği meyvesini verdi. Millilerimiz Cumhuriyet’in 100. Yılında bizlere iki şampiyonluk armağan etti. Filenin Sultanları’nın voleybolda başarılı olması, Türk kadının güçlü ve yetenekli olduğunu ispatlaması açısından çok önemli. Tarihe geçen bu başarının kahramanlarından en önde olanlardan biri de Küba’lı Melissa Vargas’dır. Ülkesinde baskı görmüş yasaklara dayanamamış ve sonunda Türk vatandaşlığına geçmiş. Kendini tanıtırken Malatya’lıyım diyerek Türk olmayı özümsediğini şampiyonluk kupası sevincinde de göstermiştir.

Vargas’a bir röportajında neden Malatya’lısın diye sorulduğunda babası olarak gördüğü Voleybol Federasyon Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'ın memleketi Malatya olduğu için Vargas da Malatya’yı seçmiştir.

VARGAS’A 41 KERE MAŞALLAH

Melissa Vargas, final maçında 41 sayıya imza attı. Pasör çaprazı olan Melissa hızlı ve güçlü smaçlarıyla rakiplerinin korkulu rüyası oldu. Kupayı kazanmamızda büyük rol oynadı. Melissa Vargas yapbozda eksik parçamızdı ve eksik parçamızı tamamladı.

Bu hikaye yapbozun İlki 2018 yılında Fenerbahçe’ye transfer olmasıyla başladı. Turnuvada 112 km hızında servis atıp rakibi Tijana Boskovic’e ait olan rekoru elinden aldı. İki şampiyonlukta da en değerli oyuncu ödülünü aldı.

Spikerin “Vargas, vargas” diye sevinç çığlıkları hala kulaklarımızda. 

 Gizem Örge

30 yaşında olan Örge, libero pozisyonunda oynuyor. Voleybol hayatına Ankara Eczacı Voleybol Kulübünde başlayan Örge, birinci lig 2016 yılında en iyi libero ödülünü aldı. Fenerbahçe’nin oyuncusu olan Örge kulüp kanalına verdiği röportajda “Milli takımdan teklif almadım.” demişti. Voleybol takımımızın eski hocası Giovanni Guidetti, Gizem Örge’yi takıma almamıştı. Final maçında Gizem, Guidetti karşı oynadı. Örge ekranda gördüğümüzde yüzündeki hırsı görmemek imkansızdı. Maçı kazanmaya geldikleri yüzünden anlaşılıyordu.

Daniele Santarelli

İtalyan asılı Daniele, Milli takımıza iki defa altın madalya kazandırdı. 2022 yılında Sırbistan’la dünya şampiyonluğunu kazandı. Milli takımımızın başına geldiğinde ise katıldığı iki turnuvayı da kazandı.

Voleybol bireysel bir oyun değil, takım oyunu bu nedenle takımdaki herkesin çok büyük emeği var. Yıllardır beklenilen şampiyonluktu. İkici şampiyonluğunda kimseye sürpriz olduğunu düşünmüyorum.

KAPTAN

Voleybol takım oyunu olduğu için her oyuncu ayrı ayrı değerli ve emekleri çok. Onlardan biri de A Milli Kadın Voleybol takımımızın kaptanı Eda Erdem. Takıma kaptanlık yaparken kritik anlarda cesur davranıp, önemli sayılar alıp, takımı oyuna sokuyor. Zor anlarda doğru kararlar vermek önemli. Kaptan, takım düştüğü anda takımı yükseltmesi gerekir. Kaptanın oyundan düşme gibi bir şansı yok. Her zaman güçlü olmalı. Takımımızın yaş ortalaması 25 oldukça genç, kırılganlık payı da yüksek olabilir. Bu anlarda koçtan sonra gelen kişi kaptandır. Eda bu sorumluluklarının hakkını fazlasıyla verdi.

PARİS 2024 OLİMPİYAT

Millilerimiz gözlerini Olimpiyata dikti.

Filenin Sultanları Avrupa’da şampiyon olduktan sonra Paris olimpiyat şampiyonluğunu hedeflediklerini söyledi. Olimpiyat elemelerinde de Milli takım B Grubunda yer alıyor.

Bir altın madalya daha neden olmasın. A Milli Kadın Voleybol takımımız için yeni bir çağ başladı. Hocasından oyuncularına, oyuncudan teknik ekibine kadar herkes omuz omuza verdi.

Sıradaki hedef Olimpiyat şampiyonu olmak.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, bu başarıyla dünyanın en iyileri arasına girdi. Avrupa Şampiyonu olarak büyük başarıya imza attı. Filenin Sultan’larına ülkemize bu gururu ve sevinci yaşatan bu başarıda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler…