Milletvekili önce suçunu itiraf etti, sonra istifa etti

Yeni Zellanda'da İran asıllı Yeşil Parti milletvekili Golriz Ghahraman'ın hırsızlık yaptığı ortaya çıkmıştı. Ghahraman, suçunu kabul ederek istifa ettiğini açıkladı.

Milletvekili önce suçunu itiraf etti, sonra istifa etti

Yeni Zelanda'da Yeşil Parti üyesi milletvekili Golriz Ghahraman, hakkındaki hırsızlık suçlaması sonrası istifa etti.

2017'de ülkede ilk defa hükümette görev alan göçmen olarak ismini duyuran İran asıllı Ghahraman, Auckland ve Wellington'da üç ayrı olayda kıyafet ve çanta çalmakla suçlanıyor. 42 yaşındaki milletvekilinin lüks bir mağazadan çanta çaldığı görüntüler basına yansımıştı.

Eski bir BM insan hakları avukatı olan Ghahraman, suçlamaları kabul ederek "işle ilgili stresin karakterine uymayan davranışlarda bulunmasına yol açtığını" söyledi. Ghahraman, "Tıbbi incelemeler sonrası iyi olmadığımı anladım. Birçok insanı hayalkırıklığına uğrattığım için özür dilerim" dedi

Yeşil Parti Eşbaşkanı James Shaw ise Ghahraman'ın parlamentoya seçildiği günden beri ölüm tehditleri aldığını ve ırkçılığa maruz kaldığını belirtti.

Ghahraman'a daha önce ırkçılardan aldığı tehditler nedeniyle koruma verilmişti. Kadın vekil, Filistin yanlısı açıklamaları nedeniyle de eleştirilere maruz kalmıştı. (Sözcü)