Bayram tatili bitmeden son dakika haberi geldi! 18 Milyon öğenciye tatil kararı 5 - 6 Mayıs okul var mı?

Ramazan Bayramı'yla birlikte 9 gün tatil yapacağı hayalini kuran öğrenciler hayal kırıklığına uğramıştı. 5 Mayıs ve 6 Mayıs tarihlerinin tatil olması ve haftasonuyla birilikte birleşeceği düşüncesiyle 9 gün tatil hayali ne yazık ki suya düştü. MEB'den ise son dakika tatil kararı açıklaması geldi.

Bayram tatili bitmeden son dakika haberi geldi! 18 Milyon öğenciye tatil kararı 5 - 6 Mayıs okul var mı?

Ramazan Bayramı'nın bitmesiyle tekrar okula dönecek olan öğrencilere flaş bir açıklama geldi. 8 milyon öğrenci Ramazan Bayramı'nın son gününde bile bayram tatilinin uzatılıp uzatılkmayacağı kararını bekliyor. 20 milyona yakın öğretmen ve öğrenci için 5-6 Mayıs perşembe ve cuma günü kararı verildi. 5 - 6 Mayıs'ta okullar tatil mi edildi. 5-6 Mayıs perşembe ve cuma günü okul var mı?

İşte son dakika açıklamasının detayları...

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 18 milyon öğrenciye bayram bitmeden son dakika haberini duyurdu. 5-6 Mayıs perşembe ve Cuma günü okul var mı? 5-6 Mayıs perşembe ve Cuma günü  okullar tatil mi edildi? İşte tüm soruların cevabı...

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer göreve geldiğinden bu yana pandemi koşullarında dahi yüz yüze eğitimden hiç vazgeçmedi. Maske yasağının olduğu zamanlarda bile şüphesiz salgından en çok etkilenen kesimin 20 milyon öğrenci ve öğretmenden oluşan eğitim camiası oldu. 2021-2022 eğitim ve öğretim bilindiği üzere 17 Haziran da son bulacak. Bitime kısa bir süre kala ise son çıkış olan Ramazan Bayramı'nın da bitiş zili çaldı. 4 Mayıs Çarşamba günü resmi olarak biten bayram tatilinin sonrası öğrenciler tekrar ders başı yapacak ancak en çok aranılanlar arasında şimdiden en tepde 5 - 6 Mayıs tarihleri okullar tatil edildi mi? sorusu yerini aldı bile... 

Merak edilen sorunun cevabı ise Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den geldi. 20 milyona  yakın öğretmen ve öğrenci bir çok arama motrlarında okul ne zaman kapanıyor 2022, okul kapanış tarihi, okul ne zaman tatil, perşembe okul var mı, okul tatilleri, 2022 okul tatilleri, okul ne zaman açılacak, yarın okul tatil mi, yarın okul var mı, perşembe ve cuma günü okul var mı, 5 mayıs okul var mı, 5  6 Mayıs okullar tatil edildi mi, resmi tatil ne zaman bitiyor? sorularıyla şimdiden araştırmaya yapıyor. 

1 haftalık nisan ara tatilinden sonra ders başı yapan öğrenciler bu sefer de bayram tatiline başladılar. Göreve başladığından bu yana yüz yüze eğitimi olabildiğince destekleyen Bakan ÖZer kararlarını da bu yönde uygulamaya devam ediyor. 18 milyon öğrenci ile 1.2 milyon öğretmenden oluşan bir kitle ise Ramazan Bayram'ı tatilinin en azından okullar i,çin uzatılacğaı düşüncesiyle 5 - 6 Mayıs perçembe ve Cuma günlerinin tatil olup olmayacağını yani Ramazan Bayramı ile birlikte birleşip birleşmeyeceği konusunu tartışıyor. Bakan Özer ise bu yöndeki kararını da açıkladı. 5 - 6 Mayıs Perşembe ve Cuma günün tatile bağlanıpo bağlanılmayacağı sonunda belli oldu. 

Ramazan Bayramı tatilne çıkan öğretmen ve öğrencilerin 4 Mayıs Çarşamba yani bayramın bitişiyle okula dönecekleri tarih belli oldu. 2022 okula dönüş takvismi resmen yayınlandı. Takvimin yayınlanmasıyla birlikte 5-6 Mayıs Perşembe ve Cuma günü tatil kararı de verildi. Peki, yarın okul tatil mi? 5 mayıs okul var mı? Bayramdan sonra perşembe cuma okullar tatil mi?

2021 - 2022 eğitim ve öğretim yılı 17 Haziran sonunda tatile çıkacak olan 3 aylık tatil öncesi Ramazan Bayramı sonrasında öürencilerin ne zaman okula döneceği tarih de belli oldu. 

Ne yazık ki 20 milyon öğrenci ve öğretmenin dört gözle beklediği bayram tatilini uzatma kararı gelmedi. Milli Eğitim Bakanı Özer'in bu kararı sonrasında Böylece 5-6 Mayıs perşembe ve cuma günleri bayram tatiline bağlanmadığı resmen belli olmuş oldu.

5 Mayıs Perşembe günü 81 ildeki tüm öğrenci ve öğretmenler okula dönecek. Yıl sonu öncesi son tatili noktalayan öğrencilerin 3 aylık yaz tatili 17 Haziran Cuma günü başlayacak. 2021- 2022 eğitim öğretim yılı böylece sona ermiş olacak.