Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin önemli açıklama

Milli Eğitim Bakanı Tekin yeni öğretmen ataması yapılacağının müjdesini verdi. Tekin konuyla ilgili "Öğretmen alım takvimini Ekim ayında ilan edeceğiz." şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin önemli açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Tekin konuyla ilgili, ""Öğretmen alım takvimini Ekim ayında ilan edeceğiz." şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AA Editör Masası'na konuk olarak eğitimde gündemdeki konuları değerlendirdi. Tekin programda yeni öğretmen atamalarının da müjdesini verdi.

ÖĞRETMEN ALIMI YAPILACAK

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, şubat ayında öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Bakan Tekin, “Ekim ayının sonu itibarıyla öğretmen alım takvimini ve branş bazlı kaç kişi alınacağını ilan edip şubat ayında yeni öğretmen arkadaşlarımızı ailemize dahil etmeyi planlıyoruz. Şu an önümüzdeki dönemde yapılacak yeniliklerle birlikte özellikle yabancı dil eğitimiyle ilgili öğretmen ihtiyacımız var” dedi.

ÖĞRETMENLER DE SINIFA TELEFONSUZ GİRECEK

Tekin, öğrencilerin cep telefonlarını derse girmeden teslim edeceklerini, öğretmenlerin de kötü örnek olmamaları adına sınıfa telefonla girmeyeceğini bildirdi.

"RAHATSIZ EDİCİ ARTIŞ YAPMAMALARININ GARANTİSİNİ ALDIK"

Özel okullarla istişare yaptıklarını belirten Tekin, "Servis ve yemek ücretlerinde kamuoyunu rahatsız edecek artışlar yapmamalarının garantisini aldık" ifadelerini kullandı.

"KAYIT İÇİN VELİLERİ ZORLAYANLARI HEM HUKUK HEM SÖZLÜ OLARAK UYARIYORUZ"

Okulların pazartesi günü açılacağını hatırlatan Tekin, "Mevzuatımızda kayıt ücreti yok" dedi. Tekin ayrıca, isteğe bağlı bağış olabileceğini ifade etti. Tekin, sözlerine şöyle devam etti: 

"Böyle bir usul asla yok, ne kayıt ücreti ne bağış zorunluluğu var. Bu konuda velileri zorlayanları hem hukuk hem de sözlü olarak uyarıyoruz."

DEVAMSIZLIK VE SINIF TEKRARI

Tekin, "Okul devamları ve sınıf tekrarı konusunda ısrarcıyız. Bunun eğitim öğretim sürecini sekteye uğratan sorunlardan olduğunu düşünüyoruz. Yönetmeliğimiz yayın sürecinde" dedi.