Milli Muharip Uçak 'Kaan' gökyüzüyle buluştu, tebrik mesajları yağdı: "Türk'ün çelik kanatları gökyüzünde"

Türkiye’nin en büyük projelerinden Kaan’ın testleri devam ediyor. Milli uçak ‘Kaan’ bugün ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirmişti. Uçuşun ardından ise bakanlar başta olmak üzere birçok isimden tebrik mesajları geldi.

Milli Muharip Uçak 'Kaan' gökyüzüyle buluştu, tebrik mesajları yağdı: "Türk'ün çelik kanatları gökyüzünde"

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nin (TUSAŞ) ve Türkiye'nin en büyük projelerinden olan Kaan'ın testleri, tüm hızıyla sürüyor. Kaan'ın, bugüne kadar fırlatma koltuğu testleri, tam boy statik testi, kontrol yüzeylerinin atalet ve statik testleri, iniş takımı düşürme testleri, sistem entegrasyon laboratuvarında aviyonik sistem testleri ve yakıt testlerinin ardından motor çalıştırma testleri de gerçekleştirildi. Yer testleri ile taksi testlerinin de tamamlanmasının ardından Kaan, bugün sabah saatlerinde Mürted Hava Meydanı'nda piste çıkarak, ilk kez havalandı.

'TÜRK’ÜN ÇELİK KANATLARI GÖKYÜZÜNDE'

KAAN'ın başarılı uçuşu sonrası peş peşe tebrik mesajları geldi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır KAAN'ın tarihi uçuşuna ilişkin yaptığı açıklamada, 'Türk’ün çelik kanatları gökyüzünde! Boyumuz boylansın, soyumuz soylansın. Hak ile, adaletle yeryüzü aydınlansın… Milli muharip uçağımız KAAN’ı geliştiren ve üreten Türk Havacılık Uzay Sanayii ekibini ve projenin tüm paydaşlarını yürekten kutluyorum.' ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 'İlk Milli Muharip uçağımız Kaan bugün ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Bu ülkemizin savunma sanayisinde ne kadar yol kat ettiğinin açık bir göstergesidir.

Türk havacılığının bu kutlu gününe şahitlik etmekten gurur duyuyor, ilk uçuşunu tamamlayan Milli Muharip uçağımız Kaan’ın, ordumuza, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.' dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, milli muharip uçak KAAN'ın uçuşu sonrası Türk Havacılık Uzay Sanayii ekibini tebrik ederken, 'Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlılığı ile Gök Vatan'a kavuşan "KAAN" Türkiye Yüzyılı’nın büyük gururlarından biridir. Bu tarihi uçuşta emeği geçen herkesi ve tüm Türk Havacılık Uzay Sanayii ekibini gönülden tebrik ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

Baykar Teknoloji CEO'su Haluk Bayraktar, 'Gökyüzüne kanat açan Milli Muharip Uçağımız KAAN'ın başarıyla tamamladığı ilk uçuşunu tebrik ederim. Bu tarihi başarıda emeği bulunan tüm Türk Havacılık Uzay Sanayii ekibini kutlarım. Hayırlı ve uğurlu olsun...' dedi.

Milli Muharip Uçak 'Kaan' gökyüzüyle buluştu, tebrik mesajları yağdı: "Türk'ün çelik kanatları gökyüzünde" - Resim : 1

SELÇUK BAYRAKTAR: VATANIMIZA, MİLLETİMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, KAAN'ın ilk uçuşunu başarıyla tamamlaması sonrası, 'Köklerden Göklere... Bu tarihi uçuşta emeği geçen tüm Türk Havacılık Uzay Sanayii ekibini gönülden tebrik ediyorum. Vatanımıza, Milletimize hayırlı uğurlu olsun.' açıklamasında bulundu.

Milli Muharip Uçak 'Kaan' gökyüzüyle buluştu, tebrik mesajları yağdı: "Türk'ün çelik kanatları gökyüzünde" - Resim : 2