Milli Piyango büyük ikramiyede flaş gelişme

Bir vatandaş, Milli Piyango'nun 70 milyonluk büyük ikramiyesi isabet eden biletin kendisine ait olduğunu ancak çalındığını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Hakkında bir çok iddia ortaya atılan 70 milyonluk bilet için şimdi savcılık da devrede.

Milli Piyango'nun her yıl başında verdiği büyük ikramiye 2019 1 Ocak'ta bu kez tam bilete çıktı. Talihli bugüne kadar başvuru yapmadı. Bilet Üsküdar'da bir seyyar satıcıdan satın alınmıştı. Aradan geçen sürede Ankara'daki Milli Piyango İdaresi'ne herhangi bir başvuru yapılmadı.

Geçtiğimiz günlerde ise talihlinin yurtdışında olduğu ve büyük ikramiyeyi almak için Türkiye'ye yola çıktığı iddia edildi. Hatta bu iddiaların ardından Milli Piyango İdaresi'nde talihlinin alacağı paralar sergilendi ancak bu iddialar da asılsız çıktı. İkramiyeyi almaya kimse gelmedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mahmut Tanal, Twitter hesabından biletine büyük ikramiye isabet eden bir vatandaşın biletin çalındığını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu paylaştı.

CHP milletvekili Mahmut Tanal, talihli olduğunu iddia eden kişinin dilekçesini Twitter'da paylaştı.
CHP milletvekili Mahmut Tanal, talihli olduğunu iddia eden kişinin dilekçesini Twitter'da paylaştı.

"Taziye ziyaretleri sırasında çalındı"

Talihli olduğunu iddia eden şahıs, savcılığa yaptığı şikayet ve ifade tutanağında, "Yılbaşından önce Kadıköy meydanındaki PTT'nin duvarının dibinde cuma akşamı tahminen saat 18.00 - 21.00 sularında 7615536 tam milli piyango bileti aldım. Bunu yukarıda adresini verdiğim evimde çantada muhafaza ederken manevi değeri yüksek bazı fotoğraflarla birlikte taziye ziyaretleri esnasında çalınmıştır. Bilete yılbaşı en yüksek ikramiyesi isabet etmiştir" bilgisini paylaştı.

Dilekçesinde 8 çocuğu olduğunu belirten şahıs, fotoğrafçı olduğunu ve 2 bin 200 lira ücretle çalıştığını beyan etti. Biletin ne zaman çalındığını bilmediğini de belirten şahıs, taziye münasabetleri ve memleketine gidiş gelişlerinden dolayı tarihi net olarak bilmediğini kaydetti. Çalan kişinin akraba ya da tanıdık olmasının muhtemel olduğunu söyleyen şahıs, söz konusu biletin arkasında adının, soyadının ve imzasının olduğunu da söyledi.

Bileti parafladığı için herhangi bir ödeme yapılamayacağını bildiğini belirten şahıs, herhangi bir başvuru yapıldığı takdirde kişiden şikayetçi olduğunu ve ödeme yapılmaması gerektiğini kaydetti.

7,5 ayda 13,5 milyon lira kaybetti

Büyük ikramiyeyi kazanan kişi ertesi gün tahsil etseydi parası şu anda ne kadar getiri sağlayacaktı? Talihli 1 Ocak günü o günkü kurdan (5,27 TL) parasını alıp dolara yatırmış olsaydı 13 milyon 183 bin doları olacaktı. Bugünkü kurla (5,72 TL) talihlinin parası 75 milyon 977 bin lira olacaktı. Böylece talihli dolardan yaklaşık 6 milyon lira kazanmış olacaktı. Eğer dolar yerine euro tercih etse, 4 milyon 651 bin lira kar yapacaktı. Döviz yerine altın tercih etse, 13,5 milyon lira kar edecekti. Ya da bir diğer getiri olan faize yönelse, 6 aylık faizden kazancı 6,7 milyon lira olacaktı.