Bakan Yaşar Güler'den net mesaj: İhtiyaç duyduğumuz anda düğmeye basarız

Milli Savunma Bakan Yaşar Güler, Rusya'dan alınan hava savunma sistemlerine ilişkin yaptığı açıklamada "S400’ü alıp bir fabrikanın köşesine teslim edemeyiz. İhtiyaç duyduğumuz anda düğmeye basarız." dedi.

Bakan Yaşar Güler'den net mesaj: İhtiyaç duyduğumuz anda düğmeye basarız

Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) 2024 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundan geçti. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İngiltere ve İspanya'dan 40 adet Eurofighter Typhoon savaş uçağı almayı planladıklarını açıkladı. Güler, İngiltere ve İspanya ile anlaşıldığını fakat Almanya'yı ikna etmek için uğraştıklarını söyledi. 

"KAAN İNŞALLAH BU YILIN SONUNDA UÇUŞUNU YAPACAK.
"F-35’i alma taraftarı değilim. Başka uçağa geçelim mi diye Amerika'da farklı bir tartışma var." diyen Güler, "Eurofighter almak istiyoruz çok etkili bir uçak, Almanya itiraz ediyor. İngiltere ve İspanya 'çözeceğiz' diyor. İngiltere ve İspanya'dan 40 adet Eurofighter savaş uçağı almayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı. TUSAŞ tarafından geliştirilen Milli Muharip Uçak Kaan'daki son duruma da değinen Güler, "KAAN inşallah bu yılın sonunda uçuşunu yapacak." dedi. 

"İHTİYAÇ DUYDUĞUMUZ ANDA DÜĞMEYE BASARIZ"
Rusya'dan alınan S400 Hava Savunma Sistemi'ne ilişkin ise Güler, "S400’ü alıp bir fabrikanın köşesine teslim edemeyiz. İhtiyaç duyduğumuz anda düğmeye basarız." şeklinde konuştu.