Milli Takım Almanya’yı evinde devirdi

Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda Almanya ve Türkiye hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Seyirci sayısı 72 bin 519 olan stadyumda maç başlamadan önce Türk taraftarların tezahüratı Berlin Olimpiyat Stadı’nı inletti. Türkiye adeta deplasmanda değil, kendi evinde oynadı. Bunun bir örneği dünyada az rastlanır bir durum.

Maç başladıktan sonra Almanya erken gol buldu. Maçın beşinci dakikasında Kai Havertz’in golüyle Almanya 1 - 0 öne geçti. 38. dakikada Ferdi’nin golüyle skor dengelendi, durum 1-1 oldu. 43. dakika Kenan Yıldız’ın golüyle ilk yarı Türkiye, Almanya karşısında 2- 1 öne geçti.

İkinci yarının 49. dakikasında Niclas Füllkrug’ün golüyle skor tekrar eşitlendi.  71. dakikada Yusuf Sarı’nın penaltı atışıyla Almanya karşısında öne geçtik ve 18 yıl özlemle beklediğimiz galibiyeti kazandık. Galler maçı öncesi Milliler için bu galibiyet moral oldu. Rehavete kapılmadan bu özgüveni iyi kullanıp sonraki maçta üç puan almak hedefimiz olmalı.

Milli Takım’ın bu başarısı futbol ülkelerinden biri olan Almanya karşısında öne geçmeyi Vincenzo Montella’nın imzası diyorum. İtalyan adamın sihirli dokunuşu, disipliniyle bilinen Almanları bozguna uğrattı. İtalyan asıllı teknik adam Montella, Milli Takım’la iletişimi, oyuncu seçimleri ve oyun planı ile Milli Takım’a hayat verdi. Eski günleri hatırlattı. Taraftara ve takıma inanç aşıladı.

Milliler gelecek için umut vaat ediyor. Oynanan futbol seyir keyfi veriyor.

Hak eden oyunculara forma şansı veriliyor. Yeni oyuncular deneniyor. İtalyan teknik adam, Milli Takım’a nefes oldu. Montella, Almanya’yı kendi evinde yendi. Milliler Berlin’de Almanya’yı yenip Galler maçına motive çıkacaklar.

Milli Takım, 21 Kasım’da deplasmanda Galler ile karşı karşıya gelecek. 13 puanla Millilerimiz lider. Galler’i yenmesi durumunda grubu lider tamamlayacak.