Milli Takım'a yeni isim şart

Sporda kendi evinde oynamak diye tabir var. Seyircisi fazla olan takım her zaman ligde iştah kabartır. Taraftarı arkasına alıp, rakip takıma sahayı dar etmek gerekir. En azından taraftarın beklentisi bu yönde. Kendi evinde oynayan her takım avantajı eline alır. Geçmişten günümüze bu hep böyleydi.

Fenerbahçe, Milli Takım maçlarından Süper Lig’e döndüğünde, oyunundaki düşüşü görmemek mümkün değil. Rakip takımın hoca faktörü de var.

NURİ ŞAHİN

Antalyaspor’un teknik direktörü olan Nuri Şahin oynadığı oyunla beğenileri üzerinde topladı. Anadolu kulüpleri diye ayırdığımız kulüpler genelde İstanbul’un büyük kulüplerine karşı kendi sahalarında ileriye çıkmazlar. Savunmaya yönelik oynarlar. Topu çalıp kontratak yaparak gol bulmaya çalışırlar. Yıllardır yazılı olmayan kural gibi bütün Anadolu kulüpleri bu taktiği uygularlar.

Nuri Şahin bu kurala uymak yerine ön alanda pres yaparak Fenerbahçe’ye baskı kurmuş ve başarılı da olmuştur. Oyunu her zaman takdir toplamıştır.

Peki Nuri Şahin Milli Takım’a neden düşünülmüyor?

MİLLİ TAKIM’IN YENİ HOCASI KİM OLACAK?

Milli Takım’ın hocalığı için neden hep aynı isimlerin arasında dönüp duruluyor? Bu durum bir kısır döngüye dönüştü. Artık aynı isimlerin arasında dönmek yerine farklı kapılar aralanmalıdır. Mümkünse yabancı olmayan. Milli Takım’ın hocası milli duygularımızı anlayabilecek biri olmalı.

BAYRAK TESLİM

Tekrar söylüyorum, aynı hocaları transfer edip farklı sonuçlar bekleyemeyiz. Artık ülkemizde gelecek vaat eden, başarıya aç hocalar var. Onların önünün açılması gerekir. Günümüz futboluna uyum sağlayabilecek hocalar lazım bu ülkeye.

Belli başarılara ulaşmış, Milli Takım’la ismi anılan, adlarını çok iyi bildiğimiz hocalar artık sahayı genç hocalara teslim etmeliler. Bunlar arasında Emre Belözoğlu, Nuri Şahin gibi hocalar düşünülebilir. Milli Takım’ın futbol anlayışı için bu gerekli.

Milli Takım’ın ilacı yeni ve başarıya aç bir hocadır.