Milyonlarca emeklinin beklediği haber! Emekli maaşına 4 bin TL ek zam gelişmesi tekrar gündem oldu. İşte detaylar...

Türkiye'de yaşayan milyonlarca emekli temmuz ayında maaşlarına sadece yüzde 25 zam aldı. Emekliler maaşlarına ek zam yapılmasını beklerken, emekli maaşına 4 bin TL ilave zam yeniden gündem oldu. İşte emekli maaşlarında yaşanan son dakika gelişmeleri..

Milyonlarca emeklinin beklediği haber! Emekli maaşına 4 bin TL ek zam gelişmesi tekrar gündem oldu. İşte detaylar...

Türkiye'de yaşayan milyonlarca emekli maaşlarına yapılan yüzde 25 zam sonrası büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. MHP Başkanı Devlet Bahçeli ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında memurlara verilen 8 bin TL seyyanen zammın emeklilere de verilmesi gerektiği konusunda çağrı yapmıştı. TBMM’de görüşülen memur ve emekli zam teklifi görüşmelerinde emeklilere yüzde 25 zam yapılması konuşuldu. Ancak bu konu da TBMM’de kabul edilmedi.

4 BİN TL İLAVE ZAM

Türkiye Emekliler Derneği tarafından yapılan açıklamada emekli aylıklarına ek olarak 4 bin TL ilave zam yapılması talebini yenileyerek şunları söyledi: “Emeklilerin kök aylıkları yetersiz kaldığı için 15 milyon emekli, yapılan düşük zamlar nedeniyle büyük hayal kırıklığına uğradı. Taban aylıkları iyileştirilmeden ve aylık hesaplama sistemleri değiştirilmeden yüzdeli zamlarla emeklilerin refahını artırmak mümkün değil.

Derneğimizin aylıklara 4 bin lira seyyanen zam talebi karşılık görmediği için milyonlarca emekli geçinmekte zorlanıyor. Bunun görülmesini ve Sayın Cumhurbaşkanı'mızın seyyanen zam önerimizi bir kez daha yeniden değerlendirmesini talep ediyoruz."

"EMEKLİLERİ RAHATLATACAK ZAM YAPILMASI GEREKİYOR"

"Bu yıl emekli aylıklarına birinci altı ayda yüzde 30, ikinci altı ayda yüzde 25 zam uygulanmış ve aylıklarda toplam yüzde 62,5 artış olmuştur. 2023 yılında asgari ücrete, kamu işçisi ve memur aylığına ortalama yüzde 110 artış yapılmıştır.

Görüldüğü gibi çalışanlar ile emekliler arasındaki gelir makası büyüdü. TBMM'nin açılmasıyla birlikte ek zam talebimizin gündeme alınmasını ve emeklilerimizi rahatlatacak bir artışın yapılmasını istiyoruz."