Milyonlarca emekliye müjde geldi! Bayram ikramiyeleri ikiye katlanabilir

Ramazan ve Kurban Bayramı arefesinde milyonlarca emekliye ödenen ikramiyelere ilişkin yeni bir karar alınıp alınmadığı araştırılıyor. Emekli vatandaşlar, ikramiyenin 2023 yılında ne kadar ödeneceğini merak ediyor. Milyonlarca emekliyi sevindirecek iddialar konuşulmaya başlandı. Peki, emekli ikramiyelerine ilişkin son konuşulanlar neler? İşte detaylar...

Milyonlarca emekliye müjde geldi! Bayram ikramiyeleri ikiye katlanabilir

Emekli vatandaşlara, 2018 yılından bu yana bayramlardan önce ikramiye veriliyor. Emekli maaşlarına yapılan zamların ardından emekliler, bayram ikramiyelerine zam gelip gelmediğini merak ediyor. Bin lira olarak  bayram öncesinde emeklilerin hesaplarına yatırılan ikramiyelerin bin 100 TL olduğu açıklanmıştı. 

Milyonlarca emekliye müjde geldi! Bayram ikramiyeleri ikiye katlanabilir - Resim : 1

EMEKLİLERİN BAYRAM İKRAMİYELERİNE EK ZAM GELEBİLİR

Bu yıl içerisinde emeklilere ödenecek bayram ikramiyelerine seçimden önce ek zam yapılabilir. Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketinin ardından seçim erteleme konusu geçse de henüz net bir açıklama yok. Şu an kulislerde konuşulan bilgiye göre, iktidar olası 14 Mayıs genel seçimlerinde emekli ikramiyesini artırıp maaşlara ek zam yapmayı düşünüyor. Emeklilerin halen 1100 lira olan ikramiyeleri 2 bin 500-3 bin lira aralığında bir rakama yükseltilebilir.