Milyonlarca genci yakından ilgilendiren kanun teklifi Meclis'te kabul edildi! Faizler siliniyor!

TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri süren ve milyonlarca genci yakından ilgilendiren "torba" kanun teklifinin 7'nci maddesi kabul edildi. Buna göre, KYK öğrenim kredisi borçlarının faizleri silinecek, öğrenciler yalnızca aldıkları kredi tutarı kadar geri ödeme yapacak.

Milyonlarca genci yakından ilgilendiren kanun teklifi Meclis'te kabul edildi! Faizler siliniyor!

KYK borç faizleri ile ilgili açıklamalar vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Daha önce konuya ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada "26 milyar liradan fazla bir yükü gençlerimizin üzerinden kaldırmış olduk” ifadelerini kullanmıştı. Peki KYK borçları faizleri ne zaman silinecek? KYK borçları faizlerinde son durum nedir? Detaylar haberimizde...

TBMM Genel Kurulu'nda  milyonlarca genci yakından ilgilendiren "torba" kanun teklifi görüşüldü.

Bugün Genel Kurul'da görüşülen 7'nci madde kabul edildi. Böylece yasanın tamamı görüşülüp yürürlüğe girdiğinde KYK öğrenim kredisi borcu olan öğrenciler, yalnızca aldıkları kredi tutarı kadar geri ödeme yapacaklar.

Toplam 3 milyon 157 bin genci ilgilendiriyor

Bu uygulamayla mezun olup geri ödemesi başlayacak 1 milyon 49 bin kredi almış ancak henüz mezun olmamış 812 bin, geri ödemesi vergi dairelerince takip edilen 1 milyon 295 bin olmak üzere, toplam 3 milyon 157 bin genci ilgilendiren karar kabul edilmiş oldu.