Milyonlarca memura TOKİ müjdesi! Görüşmede uzlaşmaya varıldı: Memurlara yeni haklar geliyor

Türkiye'de milyonlarca memur ve emeklinin beklediği toplu sözleşme görüşmelerinde zam oranında anlaşma sağlanamasa da temsilciler, sosyal haklar konusunda masadan mutlu ayrıldı. TOKİ konutlarında memura, lojmanda ise engellilere öncelik sağlanacak.

Milyonlarca memura TOKİ müjdesi! Görüşmede uzlaşmaya varıldı: Memurlara yeni haklar geliyor

Türkiye'de memurların dört gözle beklediği toplu sözleşme görüşmelerinde taraflar zam oranında anlaşmaya varamadı. Fakat memurun sosyal haklarında iyileşme sağlayacak bazı maddelerde uzlaşma sağlandı. Buna göre, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutlarında memurlara, lojmanlarda engelli kamu çalışanlarına öncelik verilecek.

Sabah'ın haberine göre, birinci derece memurların tamamına 3600 ek gösterge gelecek. Disiplin affı çalışması yapılacak. Mobbing İzleme Kurulu'nda memur temsilcisi yer alacak, görevde yükselme sınavları düzenli aralıkla yapılacak, yıllık izinler dışında hac izni verilecek.

341 MADDEDE ANLAŞMA SAĞLANDI

Memur ve memur emeklisini ilgilendiren 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde 1 Ağustos'ta başlayan müzakere süreci önceki gece sona erdi. Hükümet 2024 için toplam yüzde 25, 2025 için ise toplam yüzde 11 zam teklif etmişti. Ancak 2024 için toplam yüzde 70, 2025 için ise yüzde 40 zam isteyen Memur-Sen bu teklifi kabul etmemişti. Müzakerelerin ardından, Kamu İşveren Heyeti ile Memur-Sen, memur ve memur emeklilerinin genelini ilgilendiren zam oranında anlaşamadı, ancak taraflar 11 hizmet kolunun tamamında 341 maddede anlaşma sağladı.