Banka ve noterler için yeni sistem! Düğmeye basıldı

Milyonları ilgilendiren banka ve noter dolandırıcılığını önüne geçilecek Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'nin (EKDS) için adımlar atıldı. Peki, neler yapılacak? İşte detaylar...

Banka ve noterler için yeni sistem! Düğmeye basıldı

Koronavirüs salgını sürecinde dijital ortamda geçirilen sürelerin artmasıyla önemi katlanarak artan siber güvenlikte vatandaşı koruyacak uygulamalar için düğmeye basıldı.

Milyonlarca vatandaşı mağdur eden banka ve noter dolandırıcılığını bitirecek sistem için harekete geçildi. Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'nin (EKDS) banka ve noterlerde kullanılması ile sahte kimlik ile dolandırılmalar son bulacak.

Sistem nasıl işliyor?

Noterlerde POS cihazına benzer bir makine olacak. Notere gelen vatandaş bu makineden kimlik kartını geçirdikten sonra parmağını gösterecek. Makine, kontrol edip "Bütün bilgileriniz çıkıyor. Fotoğrafınız, parmak iziniz, doğru siz o kişisiniz" diyecek.

Sistemle özellikle araç, ev alım-satımlarında noterde yaşanan sahtecilik ve dolandırıcılık olayları bitirilmiş olacak. Uygulamanın benzeri bankalarda da kullanılacak.