“Mirasımız Kuşevleri” İstanbullularla buluşuyor

Vakıf Katılım tarafından gerçekleştirilen “Mirasımız Kuşevleri” sergisi, Üsküdar’daki Mimar Sinan Galerisi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

“Mirasımız Kuşevleri” İstanbullularla buluşuyor

Kuşevleri geleneğinin günümüzde en güzel örnekleriyle sürdürülmesi amacıyla Vakıf Katılım’ın düzenlediği “Nesilden Nesile Kuşevleri Tasarım Yarışması’’nda ödül kazanan ve sergilenmeye layık görülen eserler, Üsküdar’daki Mimar Sinan Galerisi’ndeMirasımız Kuşevleri sergisinde ziyarete açıldı.

"DOĞAYA KATKIDA BULUNMAYI AMAÇLIYORUZ"

Konuyla ilgili açıklama yapan Vakıf Katılım Genel Müdürü Osman Çelik, “Kurumumuzu ülkemizin, ecdadımızın vakfettiği varlıkların ve değerlerin emanetçilerinden biri olarak görüyoruz. Buradan hareketle değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak adına sosyal sorumluluk çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bu vizyon doğrultusunda Osmanlı’nın nezaket, zarafet ve iyilik temelleri üzerine kurduğu yaşam felsefesini mimari olarak anlatan ve günümüze kadar ulaşan “Kuşevleri” projesini sürdürüyoruz. Projeyle, kuşlara barınak olan kuşevi geleneğini yeniden canlandırarak günümüz modern mimari dünyasına entegre etmeyi ve ekolojik olarak da doğaya katkıda bulunmayı amaçlıyoruz” dedi.

“Mirasımız Kuşevleri” sergisi, Mimar Sinan Galerisi'nde hafta sonu dâhil olmak üzere her gün ziyarete açık olacak.