Mısır'da gizemli hastalık endişesi! Sıkı kurallar getirildi

Rusya için Türkiye'den sonra en gözde ikinci tatil destinasyonu konumunda bulunan Mısır'da, gizemli bir hastalık ortaya çıktı. "Dang humması"na benzeyen hastalığın türü henüz bilinmezken Rusya, ülkeden uçuşlara sıkı kurallar getirdi.

Mısır'da gizemli hastalık endişesi! Sıkı kurallar getirildi

Rusya, Mısır'da ortaya çıkan ve "Dang humması"nı andıran gizemli hastalık nedeniyle ülkeden uçuşlara sıkı kurallar getirdi.

Rusya sağlık otoritesi Rospotrebnadzor, tanımlanamayan bir hastalığın görülmesi üzerine Mısır’dan gelen uçuşlar için güvenlik protokollerinin sıkılaştırıldığını açıkladı. Rus devlet Haber ajansı TASS’ın aktardığı açıklamada, Mısır’dan gelen yolcular için karantinayı da içeren ek kontroller uygulanacağı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, hastalık belirtilerinin “dang humması”na benzediği bilgisi yer aldı. Rus yetkililer, hastalığın türünün kesin olarak belirlenebilmesi ve gerekli önlemler için Mısır makamlarıyla irtibata geçerek bilgi istedi.

Ülke, Rus turistler için Türkiye’den sonra en gözde ikinci tatil destinasyonu. “Dang humması” belli bir tür sivrisineğin ısırığıyla bulaşıyor. Hastalık insandan insana bulaşmıyor, sadece sivrisinek vasıtasıyla taşınabiliyor.