Bu nasıl baba? Acı içinde uyandılar!.. Üç kızını da kandırıp..!

Mısır'da ismi açıklanmayan bir adam, 'korona virüs aşısı yaptıracağım' diyerek kandırdığı 3 kızını sünnet ettirdi.

Bu nasıl baba? Acı içinde uyandılar!.. Üç kızını da kandırıp..!

Konuyla ilgili Mısır Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, babanın yanı sıra sünneti yapan doktorun da yargılanacağı belirtildi.

Mısır'da adı açıklanmayan bir adam, üç kızına kadın sünneti uygulattığı gerekçesiyle hakim karşısına çıkacak. Başsavcılık, kızlarını, "Size Kovid-19 aşısı yaptıracağım" diye kandıran adamla uygulamayı yapan doktorun da yargılanacağını açıkladı.

ACIYLA UYANDIKLARINDA ANLADILAR

Diken'in haberine göre, Mısır'da üçü de 18 yaşın altında olan kız çocukları, Kovid-19'un aşısı olmamasına rağmen babalarına inandı ve eve giden doktorun kendilerine aşı yapacağını sandı. Doktorun müdahalesi sırasında bilinçleri kapanan üç kız çocuğu büyük bir acıyla uyandıklarında ne olduğunu anladı ve babalarından boşanan annelerine durumu anlattı. Anneleri, babalarından ve doktordan şikayetçi oldu.

HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Mısır'da, 2008'de yasaklanan kadın sünneti, 2016 yılında da suç olarak tanımlandı. Yasa, uygulamayı yapan doktorlara yedi yıla kadar talep edenlere ve uygulatanlara ise üç yıla kadar hapis cezası öngörüyor.

Şimdiye kadar kimseye ceza verilmemesinden yakınan kadın hakları savunucuları adli makamların konuyu ciddiye almasını istiyor.