Montella deprem felaketini dünyaya anlattı: "Bu bir kıyamet, çok güçlü artçı sarsıntılar oluyor"

Adana Demirspor teknik direktörü Vincenzo Montella, Türkiye'de yaşanan deprem felaketine ilişkin olarak, "Bu bir kıyamet, az ya da çok güçlü sürekli artçı sarsıntılar oluyor ve bunlar tekrarlandığında insanların psikolojisi bozulabiliyor" dedi.

Montella deprem felaketini dünyaya anlattı: "Bu bir kıyamet, çok güçlü artçı sarsıntılar oluyor"

Adana Demirspor teknik direktörü Vincenzo Montella, Goal'e verdiği röportajda Türkiye'deki deprem felaketi hakkında konuştu.

İtalyan basınından Calciomercato'nun haberine göre Montella, Türkiye'de 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonrası yaşananları anlattı.

Montella depreme ilişkin olarak, "Göründüğünden veya anlatıldığından çok daha büyük bir sorun olduğu hissine kapılıyorum" dedi.

Montella deprem felaketini dünyaya anlattı: "Bu bir kıyamet, çok güçlü artçı sarsıntılar oluyor" - Resim : 1

"GERÇEKTEN TRAJİK BİR DURUM"

Montella, "Gerçekten trajik bir durum, bu şehirde kıyamet kopmuş gibi. Adana'da onlarca gökdelen yerle bir olmuş durumda" diye konuştu. 

Futbolu düşünmenin zor olduğunu belirten Montella, insanlara umut ve gelecek işareti vermek için görevini yapmaya çalıştıklarını söyledi. 

 

"ARTÇI SARSINTILAR İNSANLARIN PSİKLOLOJİSİNİ BOZABİLİYOR"

Montella şunları söyledi:

"Gerçekten eve gidemeyen insanlar var. Bu bir kıyamet, az ya da çok güçlü sürekli artçı sarsıntılar oluyor ve bunlar tekrarlandığında insanların psikolojisi bozulabiliyor."

"UMUDUM YETİM KALMIŞ ÇOCUKLARA YARDIM ETMEK"

İnsanlara yardım etmek için dernek kurduğunu belirten Montella, "Bir insani yardım derneği kurdum: Umudum evler inşa etmek, yetim kalmış çocuklara yardım etmek, özellikle Adana'dan çünkü kendimi yakın hissettiğim şehir. Adı 'SOS Turkey': Elbette önemli bir şeyler yapmak isterim" açıklamasında bulundu.