Morgan Stanley'den faiz tahmini

Morgan Stanley ekonomistleri, son yayımlanan raporlarında, Merkez Bankasının gelecek aylarda açıklayacağı faiz kararlarına ilişkin beklentisinin yaz ayları boyunca yüzde 19 seviyesinde seyretmesi yönünde olduğunu açıkladı.

Morgan Stanley'den faiz tahmini

Deutsche Bank'ın ardından Morgan Stanley de Merkez Bankasının gelecek aylarda alacağı faiz kararlarına ilişkin beklentilerini paylaştı. Son yayımlanan raporlarına göre, Morgan Stanley ekonomistleri politika faiz oranlarının yaz ayları boyunca yüzde 19 seviyesinde seyretmesini bekliyor.

Morgan Stanley ekonomistleri tarafından hazırlanan raporda “Diğer alternatifler neler olabilir diye düşündüğümüzde, zorunlu karşılıkların indirilmesi, hedefli krediler ya da makro ihtiyati bazı tedbirlerin gevşetilmesi gibi adımlarla parasal koşullar gevşetilebilir” ifadeleri kullanıldı.

Ekonomistler, ekonominin koronavirüs salgını öncesi seviyelerde olması ve 2018 öncesi trende doğru gidiyor olması göz önüne alındığında ilave bir parasal desteğin enflasyonun daha da yükselmesine ve yatırımcıların endişlenmesine neden olacağını belirtti.