MTV ödemelerinde son tarihe dikkat! Kaçıran yandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden değerleme oranlarının belli olmasının ardından açıkladığı Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemelerinde son tarih verildi. Son günü kaçıranlar her ay için yüzde 1.6 oranında gecikme faizi ödeyecek. İşte detaylar...

MTV ödemelerinde son tarihe dikkat! Kaçıran yandı

Yeniden değerleme oranlarının belli olmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla belli olan Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemelerinin ilk taksit ödemelerinin bu ayın sonra kadar yapılması gerekiyor. Ödemede son tarihi kaçıranlar her ay için yüzde 1.6 oranında gecikme faizi ödeyecek.

2023 yılı MTV tutarları, yüzde 122,9'luk yeniden değerleme oranı yerine yüzde 61,5 olarak belirlendi. Bu orana göre, en düşük MTV ödemesi 219 lira, en yüksek MTV tutarı da 101 bin 152 lira olacak.

Damga vergisi ile muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin verilme süresi de belli oldu. Beyannemelerim verilme ve tahakkuk eden vergilerinin ödenme sürelerinin son günü de 26 Ocak olarak belirlendi.

Ekim-Kasım-Aralık 2022 dönemine ait KDV beyanı ve ödemesinin de ay sonuna kadar yapılması gerekiyor. 

Bunun yanı sıra 7256 sayılı yapılandırmada 13'üncü, 7326 sayılı yapılandırmada da 9'uncu taksitler ay sonuna kadar ödenecek.

MTV ödemesi nasıl yapılır?

Vergi, İnteraktif Vergi Dairesinden veya mobil uygulamalarından 02.00-23.45 saatlerinde anlaşmalı bankaların banka kartı/kredi kartı, banka hesabından havale yöntemi, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlar ile vergi tahsiline yetkili bankalar, vergi dairesi vezneleri aracılığıyla ve PTT şubelerinden ödenebiliyor.

MTV hesaplama ekranı için tıklayın