EYT ve maaş zamlarında önemli gelişme! Tarih verildi

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) emeklilik başvurusunda bulunabilmek için yasanın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelmesini bekliyor. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Pazartesi günü toplanacak. Toplantıda maaş zamlarının yanında EYT yasasının da gündemde olması öngörülüyor. İşte detaylar...

EYT ve maaş zamlarında önemli gelişme! Tarih verildi

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) emeklilik başvurusunda bulunabilmek için yasanın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) geçmesi gerekiyor. Bu hafta toplanacak TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda maaş zamlarının yanında EYT konusunun da gündeme gelmesi bekleniyor.

Komisyondaki görüşmelerin ardından Genel Kurul süreci başlayacak teklifin, Ocak ayında yasalaştırılacak.

Yaş sınırı uygulanmayacak

2 milyon 250 bin kişinin yararlanacağı EYT düzenlemesi, 8 Eylül 1999'dan önce çalışmaya başlayanları kapsayacak ve yaş sınırı uygulanmayacak

Kıdem tazminatında sorun yaşanmaması için işverene Kredi Garanti Fonu'ndan (KGF) destek verilecek. EYT'li olup kıdem tazminatını alan ama işine devam etmek isteyen işçiye özel 5 puan SGK destek primi indirimi yapılacak.

Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak

EYT ile ilgili henüz yasalaşma süreci gerçekleşmediği için şu an yapılan müracaatlar geçerli olmayacak. Yasal süreç tamamlandıktan sonra başvurular, e-Devlet üzerinden SGK'ye yapılacak.

Memur ve emekliye ek zam

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyon rakamlarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yüzde 30'luk zam oranlarının da yasal ayağı için komisyon pazartesi toplanıyor.

Düzenleme, kabul edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanacak. Memurlar 15 Ocak’ta, emekliler ise daha önce aldıkları ödeme tarihlerinde yeni maaşlarını alabilecek.