Mübariz Gurbanoğlu'nun çalışanı 150 işçi rehin durumda

FETÖ ile irtibatlı olduğu iddiasıyla tutuklanan iş insanı Mübariz Gurbanoğlu, işçilerinin 3 milyon 200 bin dolarlık ücret alacaklarını da ödemedi. 12 geminin mürettebatı Akdeniz'deki çeşitli limanlarda aylardır mahsur durumda.

Mübariz Gurbanoğlu'nun çalışanı 150 işçi rehin durumda

Palmali Holding'e ait 12 gemide çalışan yaklaşık 150 işçi aylardır rehin durumda. İş insanı Mübariz Gurbanoğlu, 17 Mart 2020'de FETÖ ile irtibatlı olduğu iddiasıyla tutuklandı. Ödenmeyen kredi borçları nedeniyle Rusya, İngiltere, Almanya'da davalar peş peşe açıldı.

Mübariz Gurbanoğlu'na ait gemilere tek tek el konuldu. Palmali Holding 900 milyon dolar borçla battı. Ardından da olan işçilere oldu. Palmali Holding'in el konulan 12 gemisinde çalışan 150 işçi, geçen yılın mayıs ayından bu yana Akdeniz'deki çeşitli ülkelerin limanlarında mahsur kalmış durumda. Ne kalacak yerleri ne de evlerine dönecek paraları var.

Mübariz Gurbanoğlu'nun şirketinin ödemediği işçi ücretleri 3 milyon 200 bin doları aştı. İşçilere, Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu ITF yardımda bulundu. Sendika, Palmali Holding ile görüşmek istedi ancak ret cevabı aldı. Lübnan'ın Beyrut limanındaki "Kaptan Nagdaliyev" gemisinin Azerbaycanlı kaptanı Samig Nabiyev, "Tek düşündükleri gemileri, mürettebat, insanlar değil" diyerek tepki gösterdi.

ITF şimdi işçilerin ücretlerini alıp serbest kalmaları için gemilerin kayıtlı olduğu Malta'daki yetkililerle bağlantı kurdu. Mübraiz Gurbanoğlu'nun ise cezaevinden, "Sabırlı olun, gemilere sahip çıkın" diye bazı gemilerdeki işçilere mektup yazdığı ortaya çıktı.

Açlık grevi bile yapan Beyrut'taki Kaptan Nagdaliyev gemisinin mürettebatı ise, "Palmali şirkeri ve Mübariz Gurbanoğlu bize sadece yalan söyledi, terk etti ve yardım etmedi" diye tepkisini dile getirdi.