Mübariz Gurbanoğlu'nun mağduru işçiler oldu! Onlarca işçi rehin!

FETÖ'cülükten tutuklanan ve üstüne yattığı milyonlarca dolarlık borçları nedeniyle gemilerine el konulup iflas eden Mübariz Gurbanoğlu'nun mağduru işçiler oldu. Onlarca işçi yabancı sahillerde rehin kaldı.

Mübariz Gurbanoğlu'nun mağduru işçiler oldu! Onlarca işçi rehin!

Mübariz Gurbanoğlu’nun şirketi iflas etti, gemilerine, mal varlıklarına el konuldu. Uluslararası bankalara olan milyonlarca dolarlık kredi borçlarını ödemedi.

Bütün bunların mağduru ise, işçiler oldu. Onlarca işçi yabancı sahillerde rehin kaldı.

Azerbaycan uyruklu iş adamı Mübariz Gurbanoğlu’nun 15 temmuz hain darbe girişiminin ardından FETÖ ile ilişkileri ortaya çıktı, tutuklandı.

Kredi borcu bulunduğu Almanya merkezli bir bankaya 27 milyon dolarlık borcunu ödemedi, 6 gemisine el konuldu.

Ardından Rusya’da bir mahkeme, Gurbanov’un şirketi Palmali Rostov’un 220 milyon dolarlık borcu nedeniyle 79 gemilik filosundaki 52 gemiye el koydu.

Ödemediği kredi borçları nedeniyle İngiltere Yüksek Mahkemesi, Gurbanoğlu’nun tüm dünyadaki malvarlıklarını ve banka hesaplarını dondurdu.

Mallarının satışını ve ticaret yapmasını yasakladı. Bütün bunların ardından Mübariz Gurbanoğlu’nun Palmali Şirketi, 900 milyon dolarlık borcuyla battı.

Olan işçilere oldu. Gurbanoğlu’nun gemilerinde çalışan onlarca işçi yabancı sahillerde rehin kaldı.

“Kaptan Nagdaliyev” adlı geminin personeli geçtiğimiz mayıs ayından beri Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta mahsur. Ne paraları ne de kalacak yerleri var. Pasaportlarına el konulduğu için Türkiye’ye de dönemeyen işçiler açlık eylemi başlattı.