Müebbet hapis ile yargılanıyorlardı: Davanın seyrini o ifade değiştirdi! “Babamı onlar vurmadı"

Bursa’da, tartıştıkları 44 yaşındaki Bayram Dalkıran'ı öldürdükleri iddiasıyla yargılanan Umut ve Mert Ö., kardeşlerin yargılandığı davada ölen Dalkıran2ın oğlunun verdiği ifade davanın seyrini değiştirdi. 17 yaşındaki Y.D., “Ateş ettiler ancak babamı onlar vurmadı. Babamı Umut'un ağabeyi Mehmet Can Ö. vurdu" dedi. Bunun üzerine güvenlik kamerası kayıtlarında görünmeyen Mehmet Can Ö. hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Müebbet hapis ile yargılanıyorlardı: Davanın seyrini o ifade değiştirdi! “Babamı onlar vurmadı"

Bursa’da, Umut Ö., iddiaya göre; bir düğün töreninde Bayram Dalkıran'ın kızına cinsel tacizde bulundu. Daha önce de aralarında husumet bulunan taraflar, düğünden 4 gün sonra, 23 Eylül 2022'de Osmangazi ilçesindeki Yeşilova Parkı'nda bir araya geldi. Bayram Dalkıran ile Umut ve Mert Ö. kardeşler arasında çıkan tartışma, kavgaya dönüştü. İddiaya göre; Mert Ö., belinden çıkarttığı tabancayı Bayram Dalkıran'a doğrulttu. Bu sırada kaçmaya çalışan Dalkıran'a, kardeş Umut Ö. belinden çıkardığı tabanca ile ateş etti. Sağlık ekiplerince Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Bayram Dalkıran, kurtarılamadı.

OLAY ANI KAMERADA

Kardeşler gözaltına alınırken, olay anı çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde; Mert Ö.'nün kaçmaya çalışan Bayram Dalkıran'ın peşinden koşarak havaya ateş edip, silahını maktulün kaçtığı yöne doğru doğrulttuğu, Dalkıran'ı öldürdüğü iddia edilen Umut Ö.'nün ise parktaki bir kafeden elinde silahla çıkarak kaçtığı görüldü.

MÜEBBET HAPİS

'Kasten öldürme', suçundan müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan kardeşlerin davasında yeni bir gelişme yaşandı. Bursa 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde tanık olarak dinlenen ölen Bayram Dalkıran'ın oğlu Y.D. ifadesinde davanın seyrini değiştirecek ifade verdi.

“BABAMI ONLAR VURMADI”

Y.D., olay günü babası ile parka gittiğini, şüphelilerin babasına küfür ettiğini, araçlarına gitmek için parkta ayrıldıklarında da ateş açıldığın söyledi. Arabalarına 4-5 metre kala vurulan babasının 'Oğlum yaralandım' diyerek yere düştüğünü söyleyen Y.D., "Mert ve Umut, olay yerindeydi. Her ikisinin de elinde silah vardı. Ateş ettiler ancak babamı onlar vurmadı. Babamı Umut'un ağabeyi Mehmet Can Ö. vurdu. Sonra da hepsi olay yerinden kaçtı" dedi.

YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Tanığın ifadesi üzerine, güvenlik kamerası görüntülerinde tespit edilemeyen Mehmet Can Ö.'nün olay yerinde olup olmadığının tespiti için bilirkişi incelemesi isteyen mahkeme heyeti, ayrıca Mehmet Can Ö. hakkında yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti. Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilirken, duruşma ertelendi.