Yangından sonra santral bölgesi böyle görüntülendi

Muğla’da 8 gündür büyüyerek devam eden yangının Kemerköy Termik Santrale ulaşması ile korkulu anlar yaşandı. Dün gece saatlerinde tahliye edilen edilen bölge adeta hayalet şehre dönerken olayın vahameti gün ağarınca ortaya çıktı.

Tahliyelerin işlemlerinin sürdüğü Kemerköy Termik Santrali bölgesine girişler yasaklandı. Jandarma tarafından geniş güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede çalışmaların devam ettiği belirtildi. Tahliye edilen Termik Santral ve çevresindeki vahim tablo gün ağarınca ortaya çıktı. 

TOMA bile alevlere teslim oldu

Alevlerin termik santrale sıçramasından sonra bölgeye çok sayıda itfaiye ve iş makinası sevk edilmişit. Söndürme çalışmalarında görev yapan ve daha hızlı hareket ve manevra kabiliyeti olan TOMA’lar da santral bölgesinde görev almıştı. Sabah gün aydınlandığında bölgede görev yapan TOMA’lardan birinin alevler arasında kalarak tamamen yandığı görüldü. TOMA’yı kullanan polislerin durumu hakkında herhangi bir açıklama yapılmazken, yangın sonucu yeşilden siyaha dönen bölgede ekiplerin çalışmaları devam ediyor.