Muğla'da yıllardır yaz aylarında tek bir damla su bulamıyorlardı. Son yağışların ardından eskiye döndü. Yüzler güldü

Muğla’ya bağlı Milas ilçesinin Karacahisar Mahallesi’nde, baharda beklenen yağışların meydana gelmemesi sebebiyle yıllardır yaz aylarında tek bir damla su bulunmayan Hamzabey Çayı bu yıl yüzleri güldürdü. Türkiye genelinde yaşanan sağanak yağışların ardından Hamzabey Çayı'da çağlayarak akmaya başladı. Bölge halkının yüzleri güldü.

Muğla'da yıllardır yaz aylarında tek bir damla su bulamıyorlardı. Son yağışların ardından eskiye döndü. Yüzler güldü

Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan Hamzabey Çayı, son 6-7 yıldır yaz aylarında tamamen kuruyor. Kış mevsimine doğru da beklenen yağışların gerçekleşmemesi sebebiyle kışın eski debisini yakalayamıyordu. Türkiye genelinde son dönemde meydana gelen sağanak yağışların ardından çağlayarak akmaya başladı.

Muğla'da yıllardır yaz aylarında tek bir damla su bulamıyorlardı. Son yağışların ardından eskiye döndü. Yüzler güldü - Resim : 1

BU YIL CANLANDI

Uyku Vadisi’nden geçip Güllük Körfezi’ne ulaşan çay, yerel halk arasında “Goca Çay” olarak biliniyor. Son yıllarda neredeyse hiç akmayan veya çok az akan çay, bu yılki canlanmasıyla yöre halkının yüzünü güldürdü.

Muğla'da yıllardır yaz aylarında tek bir damla su bulamıyorlardı. Son yağışların ardından eskiye döndü. Yüzler güldü - Resim : 2

MUTLULUKLARINI DİLE GETİRDİ

Karacahisar, Çamovalı, Gökçeler, Yakaköy ve Akyol köylerinde yaşayanlar, bu seneki çağlayan sularla birlikte mutluluklarını dile getirdi. Uzun süren kuraklık dönemlerinin ardından çayın yeniden canlanması, bölge halkı için büyük bir moral kaynağı oldu. Yöre sakinleri, bu durumdan duydukları memnuniyeti ifade etti.