Muhalif lider boşandı! Eski eşinin ses kaydı ile yolsuzluğu ifşa etti! 100 binler sokakta

Macaristan’da muhalif lider Peter Magyar önderliğindeki göstericiler, mevcut Başbakanı Viktor Orban’ı protesto ettiler. Peter Agyar, Adalet Bakanı olan eski eşi Judit Varga'yla arasında geçen ve hükümet içindeki yolsuzluğu ifşa eden bir ses kaydı paylaştı.

Muhalif lider boşandı! Eski eşinin ses kaydı ile yolsuzluğu ifşa etti! 100 binler sokakta

43 yaşındaki Macar muhalif siyasetçi Peter Magyar liderliğinde toplanan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban muhalifi 100 bin kişi sokağa çıktı. "Korkmuyoruz" ve "Orban istifa" sloganları atarak yürüdü.

 14 SENELİK İKTİDARI KARŞISINA ALDI 

Magyar, Macaristan'ın 60 yaşındaki mevcut Başbakanı Viktor Orban'ın yerine geçerek yeni bir dönem başlatmayı hedefliyor. Peter Magyar, 14 senelik iktidarıyla Avrupa Birliği Ülkeleri liderleri arasında en uzun süredir başbakanlık koltuğunda oturan Orban'a karşı ortaya çıktı.

Muhalif lider boşandı! Eski eşinin ses kaydı ile yolsuzluğu ifşa etti! 100 binler sokakta - Resim : 1

 

ESKİ ADALET BAKANI İLE EVLİYDİ 

 Eski bir diplomat ve avukat olan Magyar, bir dönem Macaristan siyasetinin önemli figürlerinden eski Adalet Bakanı Judit Varga'yla evliydi.

 YOLSUZLUĞU İFŞA ETTİ!

Boşandıktan sonra Adalet Bakanı olan eski eşiyle arasında geçen ve hükümet içindeki bir yolsuzluğu ifşa eden bir ses kaydı paylaştı. Bu ses kaydı Macaristan kamuoyunda büyük ses getirdi ve protestolar başladı.

Muhalif lider boşandı! Eski eşinin ses kaydı ile yolsuzluğu ifşa etti! 100 binler sokakta - Resim : 2

 

PARTİ KURACAĞINI AÇIKLADI

Bu protestolarla yükselişe geçen ivmeyi kullanmak isteyen Magyar ülkeyi birleştirerek Orban'a karşı yeni bir muhalif hareket başlatmayı hedefliyor. Bu amaçla çıktığı yolda çok yakında yeni bir siyasi parti kuracağını açıkladı. 

Ancak siyasi analistler Orban'ı koltuğundan etmek için yola çıkan Magyar'ın uzun dönemde nasıl bir etkisinin olacağıyla ilgili şimdiden öngörüde bulunmanın zor olduğunu söylüyor.

Muhalif lider boşandı! Eski eşinin ses kaydı ile yolsuzluğu ifşa etti! 100 binler sokakta - Resim : 3

Yapılan son anketlere göre Magyar partisini kurduğunda yüzde 11 ile 15 arasında bir oy potansiyeline sahip. Yani ülkenin en yüksek oy alan 3. partisi olabilir.