Muharrem İnce tv100'e konuştu: Tanju Özcan'ın asansör iddiasına ben de tanığım

tv100 ekranlarında Eski CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında çarpıcı bir iddiada bulunan Tanju Özcan'ın "Sayın Engin Özkoç, belediye başkanı seçildiğim dönemde beni aradı, ‘Asansör kontrolü işlerini şu firmaya vermenizi istiyoruz’ dedi" ifadelerine ilişkin açıklama yapan Muharrem İnce, "Tanju Özcan'ın asansör iddiasına ben de tanığım" diye konuştu.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Erdoğan Aktaş'ın sunduğu Eşit Ağırlık programında tv100'e özel açıklamalarda bulundu.

Muharrem İnce'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"MENFAAT İTTİFAKI KURULDU"

-(Niye kaybedildi seçim sizce?) Çok basit bir kere akıl, bilim yoktu. Bu seçimlerde bir menfaat ittifakı kuruldu. Millet ittifakı değil onun adı menfaat ittifakı. Bir ilkeler ittifakı olsaydı bu seçim kazanılırdı. İlk açıklama şöyle yapıldı parti genel başkanı tarafından: ‘Bizim cumhurbaşkanı adayımız altılı masada olan liderlerin imzası olacak. Onlar imza verecek, cumhurbaşkanı da onu yapacak. Daha Kemal Bey’in adaylığı ortada yoktu, hatırlayın.

"BU GÜVEN VERMEZ İNSANLARA"

-Temel Karamollaoğlu dedi ki ’Biz hepimiz imzalayacağız, cumhurbaşkanı adayımız da kazanınca bunları yapacak.’ Sonra sayın Kılıçdaroğlu aday oldu. Parti başkanları yardımcı olacak 7 tane yardımcı. İki de belediye başkanı. Onların onayı olmadan cumhurbaşkanı hiçbir şey yapamayacak. Bu bir kere güven vermez insanlara, birincisi bu.

"HDP İLE İLİŞKİLER PERVASIZCAYDI"

-İkincisi, söylemler çok kötüydü. Kanun Hükmünde Kararname ile görevden atılanların hepsi işe alınacak. HDP ile ilişkiler pervasızcaydı. 7 cumhurbaşkanı yardımcısı çok fazlaydı, böyle bir şey olamazdı, imkansızdı, olmamalıydı. 

"MEMLEKET PARTİSİ'NE YAPILANLAR GÜVEN VERMEDİ"

-ABD taraftarlığı, açık açık Ukrayna’dan yana tavır koymaları. Bu da yanlıştı. Memleket Partisi’ne yapılanlar, Azerbaycan ve Libya ile ilgili söylemler, güven vermedi insanlara.

"YURT DIŞI SEÇMENLERİYLE YETERİNCE İLGİLENİLMEDİ"

-Memleket Partisi’ne ‘Siz bölüyorsunuz, sarayın adamısınız, projesiniz’ diyeceklerine ‘Ya biz kardeş partiyiz siz de muhalefettesiniz iki turlu seçim bu. Bizim taraftarlarımızı üzmeselerdi, ikinci turda o insanlar gider oy verirlerdi. Bunların hepsi yanlıştı. Yurt dışı seçmenleriyle yeterince ilgilenilmedi. Yüzde 1’lik dahi bile olmayan partilere 38 milletvekilliğinin verilmesi.

"HALK GÜVENİ SEÇER"

-(Ekrem Bey veya Mansur Bey aday olsaydı kazanabilir miydi?) Siz de olsanız, ben de olsam kazanırdık ama bu söylemler olmayacaktı. Kılıçdaroğlu kazanamadı demiyorum, Kılıçdaroğlu’nun söylemleri de yanlıştı. Herkese bir şeyler dağıtıyordu, böyle siyaset olmaz. Bu ilkesizliktir, bu toplum gözünde size güven kaybettirir. Tencere, iktidarı yıkar ama onun önünde güvenlik diye bir şey vardır. Halk güveni seçer.

"NE KADAR FETÖ'CÜ VARSA CHP'Yİ DESTEKLEDİ"

-(‘FETÖ’yle yakın iş birliği’ ne demek?) Ne kadar kaçak FETÖ’cü varsa CHP’yi destekledi. Onlar bize çaktıkça prim yapacaklarını zannettiler. Bunlarla ilişki kurulmaz, bunlar terörist ‘Bunlarla ilişki kurmayın, yapmayın bunu’ dedik. Türkiye’nin denge politikasını doğru buluyorum, söylediklerimin arkasındayım. ABD’ye neden göz kırpıyorsun? Bırak devleti yönetenler, denge politikasını yürütsünler.

"ADAYLIKTAN ÇEKİLDİĞİME PİŞMAN DEĞİLİM"

-(Çekildiğinize pişman mısınız?) Adaylıktan çekildiğime pişman değilim. Bütün faturayı bize keseceklerdi. Bu kafayla giderlerse Mart’taki yerel seçimleri de kaybedecekler, İstanbul’u kaybedecekler.

-(Kırgınlığınız ya da kızgınlığınız var mı?) Hayır, buna alışkınım. Bu siyasetçiyi pişirir, yetiştirir. Milyonluk mitinglerde yapacaksınız, 50 kişiye köy kahvesinde de konuşacaksınız. Siyasetçi, her an yeniden parlayacakmış gibi hazır olmalıdır.

"'DEĞİŞİM' DİYEN İNSANLAR BANA İNANDIRICI GELMİYOR"

-Delegelere güvenip bir koltukta kalmak doğru değil. O yüzden ‘Değişim’ diyen arkadaşlar da bana inandırıcı gelmiyor. Biz ‘Değişim’ diye bağırırken bugün değişimden yana olan arkadaşlar statükodan yanaydı, bugün ‘Değişim’ diyen arkadaşlar neyi değiştireceklerini söylemiyorlar, sadece koltuğun sahibi değişsin istiyorlar.

-Sayın Akşener’le ortak bir yanımız var, önce onu linç ettiler sonra onu linç ettiler. Linç edenler de aynı kişiler. Bunları konuştuk, ‘Tekrar görüşürüz’ dedik.

-(Yerel seçimle ilgili iş birliği konuşması oldu mu?) İş birliği konuşması olmadı ama kaygılarımı ilettim. 2019’da İmamoğlu’nun şansı bugünle kıyasladığımızda daha fazlaydı. Halbuki şimdi fazla olması lazımdı ama bence 2019’da şansı daha fazlaydı.

"ALTIN GÜNÜ İTTİFAKI OLMAMALI"

-Bu ittifaklar yapılacaksa bu altın günü ittifakı olmamalıdır ve milletin gözünün önünde olmalıdır. Yerel seçimde duruşunuz ne olacak? Bunu ilkeleriyle ortaya koyacaksınız. Bu ilkeleri ortaya koymadan yapacağınız bir çalışma sonuç aldırmaz size. Bir de şöyle bir psikolojik üstünlüğü olacak iktidarın: Ben genel seçimi aldım, cumhurbaşkanlığını aldık. Mecliste çoğunluğumuz var. Belediyeleri de bize verin.

"ASANSÖR İLİŞKİLERİM YOK"

-(Kemal Bey’le aranızdaki sorun ne?) Kemal Bey’le aramda bir sorun yok ama Kemal Bey’in çevresiyle aramda sorun var. Çünkü onlar beceriksiz insanlar, yeteneksiz insanlar, yalakalık yaparak, Kemal Bey’in eteğine tutunarak siyaset yapan insanlar. Onlardan farklıyım, para pul ilişkilerim yok, asansör ilişkilerim yok.

-('Asansör ilişkisi' derken? Geçen bizim programda Tanju Özcan'ın ifade ettiği konu mu?) Mektup, adresine gider.

-(Aynı iddianın arkasında mısınız? Tanju Özcan’ın birtakım iddiaları vardı) Tanju Özcan bizzat yaşamış bunu.

-(Siz de tanık oldunuz mu?) Oldum tabi ki.

-(Genel Merkez'de mi?) Şu anda başka bir partinin Genel Başkanı'yım ayrıntılara girmeyeyim.

SİNAN OĞAN'IN ERDOĞAN'I DESTEKLEMESİNE ŞAŞIRDIM

-Sinan Oğan gitti, Recep Tayyip Erdoğan'ı destekledi. Kendileri bilir, yapılacak bir şey yok. Ben beklemiyordum Erdoğan'ı destekleyeceğini. Çünkü iktidara karşı bir duruşu vardı Zafer Partisi'nin. Daha sonra Ümit Özdağ ile de ters düştüler. Ümit Özdağ, Kılıçdaroğlu'nu destekledi, Sinan Oğan Erdoğan'ı destekledi, takdir kendilerinin. 

-(Mustafa Sarıgül ‘Kemal Bey devam etmezse CHP baraj altı kalır’ dedi. Nasıl değerlendiriyorsunuz?) Ankara’da devlet mezarlığı, kendini vazgeçilmiş sanan fanilerle doludur. Atatürk gitti bir şey olmadı, İnönü gitti bir şey olmadı, Ecevit gitti bir şey olmadı, Baykal gitti bir şey olmadı. Kemal Bey gidince de CHP’ye bir şey olmaz.

-(AK Parti, İHA ve SİHA’larla gurur duyan propagandalar yaptı, destekliyor musunuz?) Katılıyorum tabi, destekliyorum. Başarılı işler yapılıyor, destekliyorum. Asla ‘Erdoğan’ın damadı’ diye elimin tersiyle itmem, o müzmin bir muhalefet olur. Eğitim sistemimizi düzeltmeden, geleceğe umutla bakamayız.

-(2028’de aday mısınız?) Aday olmak istiyorum, bu ülkeyi yönetmek istiyorum. Bu ülkeyi zenginleştirebileceğimize inanıyorum. 300 akıllı insanla bu ülkeyi iyi yönetirim diyorum.