Munzur Dağlarının asil çocukları beyaz karlar içinde görüntülendi

Munzur Dağlarının hem asil hem vahşi çocukları beyaz karlar içinde poz verirken görüntülendi. 3300 rakımlı Munzur Dağları'nda yaşayan ve bölgenin en önemli değerlerinden birisi olan yılkı atları beyaz karlar içinde görüntülendi.

Munzur  Dağlarının asil çocukları beyaz karlar içinde görüntülendi

Erzincan-Tunceli arasında bulunan 3300 rakımlı Munzur Dağları'nda yaşayan yılkı atları bembeyaz karların içinde tüm güzellikleri ile görüntülendi. Asaletleri ve güzellikleri ile herkesin hayran kaldığı yılkı atları doğal yaşamlarında en doğal halleri ile adeta poz verdiler. 

YÜKSEK KESİMLERDE YAŞAM MÜCADELESİ VERİYORLAR

Munzur Dağlarındaki yılkı atları, fotoğraf ve doğa tutkunlarının ilgisini çekiyor. Yaylada karla kaplanan arazide otlayan yılkı atları, gezgin fotoğrafçılar tarafından görüntülendi. Ürkeklikleri ile bilinen ve Munzur Dağlarında sürü halinde gezen yılkı atların görüntüsü görenleri mest ediyor.

Ayrıca, yüksek kesimlerde yaşam mücadelesi veren yılkı atları, yem ihtiyaçlarını karşılamak için köy ve ilçe merkezlerine yakın ovalarda karınlarını doyurmaya çalışıyor.

Fotoğraf tutkunları tarafından kayda alınan yılkı atları daha sonra bölgeden ayrılarak doğal yaşam alanlarında gözlerden kayboldu.

 

Munzur  Dağlarının asil çocukları beyaz karlar içinde görüntülendi - Resim : 1